Pauză de la muzică bună în Suceava

Weekendul trecut a fost destul de plin. Am avut aniversare și, dacă nu s-ar fi organizat, ar fi fost oricum la fel de plin. Ne-am bucurat de un grătar la munte, nu foarte departe de Suceava, pe 1 decembrie și de un disc a doua zi.

Pe 2 decembrie ar fi trebuit să mergem la un concert rock, susținut de CARGO în Art Rock Cafe, singurul local în care mai au loc astfel de concerte în zonă, din câte știu.

Dacă nu ar fi fost aniversarea, sigur eram prezenți și la Alternosfera, care au cântat pe 1 decembrie în același local. Cum e prima trupă rock la care am fost vreodată la un concert, am zis că merită să retrăiesc experiența indoor, dacă pot spune așa. Numai că planurile au fost date puțin peste cap.

Totuși, cred că e mai bine că nu am fost. Iar asta deoarece m-ar fi frustrat destul de mult situația.

Când ne pregăteam să plecăm spre Suceava, am văzut postare pe Facebook conform căruia concertul a fost amânat din motive organizatorice. Cumva, pe moment, m-am bucurat. Nu mai aveam energie și pentru el, însă cum biletele erau luate de ceva timp, nu aș fi stat acasă oricum.

Abia mai apoi am aflat că amânarea va fi pe o perioadă destul de lungă. În timpul concertului susținut de la Alternosfera, ISU a călcat pragul localului și nu pentru a se bucura de muzică bună, ci pentru a număra spectatorii.

Au fost mai mulți decât trebuia în mod legal, așa că localul a fost închis pe o perioadă de 60 de zile + amendă.

Din câte am înțeles, capacitatea maximă ar fi de 150 de persoane. Ei bine, 150 de persoane într-un local cu o suprafață destul de mare nu se văd prea bine în timpul unui concert. E ca și cum ai face petrecere de majorat în 3 oameni. Nu sună prea fain, nu?

Așa-i și la concerte: dacă sunt oameni puțini, nu e fain. Am experimentat asta și pot spune că nu se simte la fel.

În rest, am înțeles că Art Rock Cafe are toate autorizațiile necesare, ceea ce e o realizare, dacă ne raportăm la alte localuri sau instituții publice.

Noi am decis să așteptăm redeschiderea localului și nu vom cere banii înapoi pe bilete. Oricum am fi mers la concert oricând s-ar fi susținut el. Însă faptul că nu mai există un loc în zonă în care să te bucuri de un concert rock este, fără doar și poate, o realitate tristă.

Aștept ca ISU să meargă în control și pe la instituții sau pe la alte clădiri îndrăgite de publicul larg, pentru a le închide conform acelorași legi. Doar că asta nu prea se va întâmpla, sunt sigur.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.