Radio portabil Panasonic RF-2400DEG-K, recenzie hipsterească

Se mai folosește oare termenul de hipster? Știu că la un moment dat era destul de abuzat, însă ușor-ușor a dispărut din discuții. Totuși, termenul se potrivea prea bine cu titlul acestei recenzii pentru radioul portabil Panasonic RF-2400DEG-K, așa că nu m-am putut abține.

De altfel, cine își mai cumpără un aparat de radio în ziua de azi? Poate ceva bătrânei sau doar hipsterii. La fel precum în cazul unui pick-up.

Nu că m-aș considera hipster, deoarece povestea mea cu radiourile e cu totul alta și o găsiți în rândurile imediat următoare.

Panasonic RF-2400DEG-K, un radio acătării

Muzica și emisiunile de radio mă duc mereu cu gândul la vacanțele de vară pe care le petreceam la bunici. Acolo exista un aparat de radio în bucătărie care funcționa mai mereu. Exista unul și în curte, căruia i se dădea play seara, când se făcea mai răcoare și puteam sta la povești. Unul era în dormitor, fix lângă patul bunicului. Acela funcționa doar duminica dimineața și avea misiunea de a transmite slujba.

Ultimul, dar nu cel din urmă, era în frizerie. Asta i-a fost meseria, așa că și-a amenajat o mică frizerie în casa bătrânească, acolo unde mai veneau clienți, în special cei mai în vârstă, pentru a se tunde sau bărbieri.

La toate se asculta Radio România Actualități. Deseori îl pun și eu.

Cum pe timp de primăvară, vară și toamnă, cât e vreme bună altfel spus, fug destul de des la țară, acolo unde curtea e locul în care îmi petrec cea mai mare parte a timpului, simțeam nevoia unui aparat de radio.

Prin urmare, așa cum povesteam în acest articol, foloseam boxa de la JBL pe care o conectam fie la telefon, fie la laptop, pentru a reda câte un radio. Totuși, uneori uitam să iau boxa la țară, alteori nu aveam chef să țin laptopul expus la praf și murdărie iar câteodată aveam nevoie de telefon.

Așa că în continuare exista dorința unui radio perfect independent. În final, am ales un produs de la Panasonic. Nu țin minte să fi avut experiențe cu produsele lor, însă știu sigur că au o reputație bună. Ori, cel puțin în trecut, Panasonic era un nume asociat cu calitatea.

De altfel, calitatea se simte atunci când iei în mână acest aparat de radio. Nu este un plastic ieftin, așa cum întâlnești la produsele de prin bazar, de exemplu. Nu o fi el cel mai bun, dar pare durabil.

Totuși, trebuie să zic de ce am cumpărat acest radio și nu altul: numărul mare de recenzii de pe eMag. Țin cont de păreri, iar dat fiind faptul că acesta are 238 recenzii de 5 stele și doar 4 de o singură stea, nu am stat prea mult pe gânduri. Din 277 de recenzii, nota finala e 4.79 din 5. Cel puțin acestea erau datele când am scris eu acest articol.

În mod obișnuit, eu țin cont de aceste date și aleg produsele consultând și recenziile. Rareori am dat greș.

Cred că și alegerea acestui radio a fost o idee inspirată.

Ce s-ar putea spune despre un aparat de radio? Aș putea să mă leg de alimentare, care se poate face fie prin cablu, fie cu baterii. Ai nevoie de 4 baterii AAA. Am folosit câteva de prin casă, doar că nefiind încărcate complet, nu au dus prea mult. În viitor mă gândesc să investesc în câțiva acumulatori, astfel încât să nu mai depind de priză.

Păreri despre clasicul aparat de radio Panasonic RF-2400DEG-K

Fiind un clasic aparat de radio, nu sunt prea multe de spus.

Aș ar trebui să specific că antena este destul de fragilă. Am reușit să-i rup vârful încă din primele zile, când am vrut să o închid. Mă gândesc să o înlocuiesc în viitor. Nu știu dacă există soluții din acest punct de vedere, dar voi căuta. I-aș pune ceva antenă mai mare și mai puternică.

Sunetul este destul de plăcut, calitativ. Sigur, nu l-am dat niciodată la maxim pentru că nu a fost vreodată necesar. Nu vreau zgomot, altfel spus.

Poate funcționat atât pe FM cât și pe AM, iar posturi prinde suficiente. De asemenea, nu își pierde frecvența prea ușor. Depinde, probabil, și regiunea unde îl folosești. La mine la țară nu sunt grozav de multe posturi radio disponibile. Dar sunt ok câte sunt. Cel mai adesea este setat fie pe Radio România Actualități, fie pe Radio România Cultural.

În final, zic că e o achiziție inspirată. Ba chiar și ai mei s-au arătat interesați, așa că în viitor probabil că voi mai comanda unul și pentru ei. Mi-ar fi plăcut să arate o idee mai retro, dar nu a fost să fie. Există și astfel de produse doar că nu a fost momentul lor.

Voi aveți un aparat de radio în casă?

Distribuie articolul:

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.