Recenzie Pick-up AKAI ATT-09

Sunt îndrăgostit de muzică în mod iremediabil, așa că vreau să mă bucur de ea ori de câte ori am ocazia. La muncă stau mereu cu căștile în urechi, acasă muzica e în surdină mai mereu în una dintre boxele pe care le dețin și care nu sunt mereu suficiente, și încerc să bifez cât mai multe concerte cu puțină.

Sunt, de asemenea, un nostalgic și visez la vremurile de demult. Așa se face că în urma cu câteva luni am decis să îmi fac un moft și să cumpăr un Pick-up. Mai întâi, am ales modelul Lenco TT-10BN care însă a venit fără cablu de alimentare, așa că m-am supărat și am ales alt model: AKAI ATT-09.

Este un Pick-up ieftin, iar dacă te apuci să citești recenzii și păreri despre el, ajungi la concluzia că nu merită cumpărat și că ar trebui să alegi unul la 2-3000 de lei. Nu e cazul meu să dau atâția bani pentru un moft ocazional, așa că m-am încăpățânat să aleg totuși acest Pick-up. Drept urmare, iată articolul cu păreri. Un fel de recenzie, sau review dacă e să sune mai mișto.

Păreri despre Pick-up AKAI ATT-09

Pe scurt, vorbim despre un Pick-up cu două difuzoare de 2.4 W incluse, un design retro, ce poate reda la viteze de 33, 45 respectiv 78 RPM. Are și ieșire RCA, dacă vrei un sunet mai puternic, dar pentru o muzică în surdină sau chiar pentru o petrecere în doi este mai mult decât suficient. În plus, vine și cu funcție de auto oprire atunci când s-a terminat muzica de pe placă.

Chiar dacă în copilărie aveam o combină cu pick-up, aș minți dacă aș spune că muzica pe disc a făcut parte din copilăria mea. Drept urmare, discurile erau folosite pe post de nave spațiale, pentru că le aruncam uimiți de frumusețea zborului lor. Și duse erau. Tare mi-e ciudă pentru risipa făcută atunci.

Am crescut și mi-a mai venit mintea la cap, sau cel puțin o parte din ea, așa că am zis că trebuie să fiu mai educat. Așa se face că am comandat de pe targulcartii.ro câteva discuri de vinil de diferite genuri, pe care le mai ascult din când în când. Le-am ales pe cele mai ieftine, pentru că e un moft și nu vreau să investesc prea mult. Sunt acolo o mulțime de discuri la 2-3-4 lei, așa că îți poți face lejer o bibliotecă cu muzică simpatică de ascultat.

Atmosfera din casă e grozavă când pick-up-ul cântă. Călătoresc în timp, parcă, ceea ce este minunat. Iar când au loc târguri de vechituri prin zonă, mai arunc o privire peste discurile de vinyl.

Puțin probabil să devin un pasionat sau un colecționar de discuri, pentru că e o adevărată artă în spate, ci voi rămâne probabil un amator entuziasmat.

Cert e că deși îl folosesc doar ocazional, AKAI ATT-09 este una dintre cele mai bune achiziții pe care le-am făcut anul ăsta. Iar dacă iubiți muzica, atunci ar trebui să o ascultați și de pe disc. Sunt sigur că va plăcea.

Oricum, discurile de vinyl revin la modă, așa că unii artiști preferă să își lanseze discurile în ediție limitată doar pe vinyl, ceea ce găsesc a fi tare interesant.

Ați experimentat muzica pe Vinyl?

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Distribuie articolul:

Spune ceva

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.