Aparat radio pentru exterior?

Urmează o lungă perioadă de timp în care vor profita de vremea bună pentru a mai face câte ceva pe la țară. Cele mai multe dintre activități vor fi desfășurate afară, prin curte.

Încă nu am terminat curățenia de primăvară. Odată ce va fi terminată, voi începe pregătirea lemnului pentru foișorul pe care vreau să îl construiesc anul acesta. E de făcut curățenie în vreo două magazii, de recondiționat una dintre ele, de dărâmat un grajd și chiar câteva anexe și mai vechi.

Pe scurt, multă treabă prin curte, de dimineața până seara, când se va putea. Ori cel puțin de după amiază până seara.

Fac treaba mai cu spor atunci când e muzică sau ceva de ascultat. Folosesc boxa JBL GO 3 pe care o conectez fie la telefon, fie la laptop, pentru a asculta muzică. Doar că, deși stă bine la capitolul autonomie, la un moment dat bateria se termină. De asemenea, chiar dacă există o rază bună a conexiunii Bluetooth, se întâmplă ca uneori să mai apară probleme.

Drept urmare, mă tentează ideea de a folosi un aparat radio pentru exterior pe care să îl poziționez eu în ceva colțișor, pentru ca mai apoi să se audă în toată curtea, dar nu și la vecini, că nu sunt fan. Oricum nu s-ar auzi de manelele lor.

Chiar dacă nu mai sunt la modă de mult timp, în continuare există aparate radio comercializate de magazinele online. Dă click aici și te vei convinge de asta.

Observ că există modele foarte interesante, concepute pentru camping, cu panou solar și chiar manivelă, pentru încărcare. Costurile sunt pe măsura dotărilor celor mai adesea.

Cel mai mult m-ar preocupa ideea ca radioul ales să poată sta în aer liber, deci rezistent la praf și apă. În rest, nu aș avea o problemă dacă ar fi nevoie să încarc acumulatori sau să schimb baterii. Sigur, nici prea scump n-aș vrea să fie.

Șansele sunt mici, însă vă cer recomandări. Cine știe, poate aveți o recomandare ok pentru care vă mulțumesc în avans.

Distribuie articolul:

9 comentarii

 1. Stai să înțeleg, nu ești mulțumit de autonomia boxei dar vrei un radio? Ia-ți un panou fotovoltaic portabil și gata, problemă rezolvată.

   • Noi avem tot un JBL, cred că Flip Essential de numește.
    Nouă ne-a recomandat-o un amic care se ocupă cu amenajări (gresii, faianțe, instalații…) și o cară cu el peste tot pe unde muncește. Cică e rezistentă la șocuri, apă…
    Sincer, până acum n-am reușit să îi descărcăm bateria într-o zi întreagă de stat pe afară.
    Mna, nu cred că te-am ajutat prea mult 🙂

    • Plănuiesc și eu să fac upgrade la ceva mai mare, la un moment dat, nu neapărat pentru un sunet mai puternic, ci pentru autonomie.

     Ai ajutat. Mi-ai amintit că vreau o boxă nouă. :))

 2. Ia o baterie externă cu încărcare solară. Conectezi bateria la boxă și practic bateria se încarcă de la soare, iar bateria va încărca continuu boxa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.