Skip to content

Mie de ce nu mi-ați spus de Feedly ?

De mult timp căutam o unealtă care să mă ajute să pot concentra cât mai bine mai multe bloguri pe care să le citesc atunci când mă trezesc dimineața alături de o cafea. Pentru o vreme am făcut asta navigând prin grupurile de Facebook, unde nu prea găseam cine știe ce deoarece bloggerii cunoscuți nu prea dau share în acele grupuri.

Apoi când am trecut pe Google Chrome am descoperit extensia RSS Feed Reader care la rândul ei își făcea treaba destul de bine. Totuși nu îmi plăcea prea mult această extensie deoarece părea cam îngrămădită și nu puteam naviga lejer printre articole. Este însă o extensie care își face treaba destul de bine.

Citind blogul lui Manafu, am dat de articolul în care vorbește despre cât de web 2.0 a fost în 2014. În topul respectiv, pe poziția a 4-a se afla și Feedly, platformă de care cred că am mai auzit de câteva ori însă niciodată nu am fost atât de curios încât să mă informez. Acum însă a apărut acea sclipire care m-a făcut să intru pe site-ul oficial Feedly ajungând acolo m-am înregistrat folosind Google+ și am început să dau follow blogurilor pe care le citesc. Fiind destul de multe nu am terminat încă însă mă voi ocupa imediat de organizarea lor astfel încât să îmi fie mai ușor să accesez articolele altor bloggeri.

Platforma este foarte ușor de folosit, tot ce având de făcut fiind să cauți blogurile pe care le citești sau să urmărești eticheta bloguri, etichetă folosită pentru toate blogurile românești, și să dai follow celor care ți se par interesante. Imediat după ce ai dat primul follow, pe prima pagină vor apărea titlurile articolelor scrise pe acele bloguri. Blogurile pot fi însă și ordonate după anumite criterii stabilite de fiecare în parte, de exemplu după nișă (blogging, social media, marketing șamd). Deocamdată nu m-am jucat foarte mult cu această platformă însă de îndată ce voi avea ceva nou de zis probabil voi mai face completări.

UPDATE: Văd că au și o extensie pentru Google Chrome.

În cazul în care mai sunt alți bloggeri și nu sunt singurul care a trăit în minciună, vă recomand să vă faceți și voi contpe Feedly doarece veți vedea că va fi mult mai fain să citiți bloguri decât a fost până acum.

feedly

8 Comments

  1. Am modificat recent adresa feed-ului, înţelegând (în sfârşit) că e mai important pentru cititori decât newsletter-ul prin email.

    • Cel putin pentru bloggeri e mai bun. Nu stiu cat de familiarizati sunt cititorii care nu au un blog cu RSS-ul.

  2. Coffee Coffee

    Conform statisticilor se pare ca numarul cititorilor prin RSS e in scadere.

    • Corect. Cred ca retelele de socializare sunt de vina si pentru asta.

  3. Nu folosesc un astfel de tool. Citesc doar cateva bloguri si le tin minte toate + ma ajuta istoricul. :d

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.