Minunea (Wonder) un film emoționant de pe Netflix

Îmi plac, în general, dramele iar atunci când mă uit la un film îmi doresc să am ceva de învățat, sau să mă atingă mesajul lui. Iar după Gran Torino simțeam presiunea de a alege un film cel puțin la fel de bun. Iar pentru că tot circulă o poză pe rețelele de socializare din Minunea (Wonder), iar filmul era trecut pe Lista Mea, am zis că merită văzut.

Și bună decizie am luat.

Este un film american de dramă de familie din 2017, ce a fost regizat de Stephen Chbosky după romanul cu același nume. În film joacă actori precum Julia Roberts, Owen Wilson, Mandy Patinkin și alții mai puțin cunoscuți mie.

Acțiunea se învârte în jurul lui Augustin Pullman, jucat de Jacob Tremblay, un puști care în urma unor probleme de sănătate a rămas cu destul de multe cicatrici pe chip care îi afectează înfățișarea. Prin urmare, nu îi este deloc ușor să se integreze în societate, mai ales printre copii.

În același timp, ni se prezintă și alte perspective, din pielea altor copii, printre care se află și sora lui Augustin, Via, prietena ei Miranda, sau Jack Will, cel mai bun prieten al lui Augustin. Fiecare având în spate propria dramă.

Chiar dacă majoritatea actorilor sunt copii, își joacă atât de bine rolurile încât este imposibil să nu te emoționeze. Ba chiar îți dau lacrimile uneori, dacă ești mai slab de fire.

E un film cu foarte multe lecții de viață, care te pune pe gânduri și te învață să îi apreciezi mai mult pe cei din jur, mai ales că nu știi ce greutăți ascund.

Filmul a primit un Oscar pentru cel mai bun machiaj dar și multe alte premii în cadrul unor evenimente mai mult sau mai puțin cunoscute.

Îl recomand ca fiind unul dintre cele mai emoționante filme văzute de mine în ultima vreme, iar faptul că poate fi găsit cu ușurință pe Netflix ar trebui să te convingă să-i dai o șansă. Sigur îți va plăcea.

Poți căuta să citești mai întâi cartea, sigur este mai interesantă. O poți cumpăra de pe Libris sau de pe Elefant, la prețuri foarte bune.

foto cinemagia

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.