Nu voi înțelege asta niciodată

Că tot e în vogă… Nu puține au fost știrile pe care le-am citit despre șoferi care s-au urcat la volan în aceeași zi în care le-a fost luat permisul și mă jur că nu înțeleg ce e în capul lor atunci când fac asta. De data aceasta s-a nimerit să fie o persoană publică, motiv pentru care se face mai mult tam-tam, dar haideți să discutăm așa… în general.

Sigur ați mai dat și voi peste astfel de știri în trecut. Nu știu dacă există o statistică, însă dacă ar fi creată, sigur ar arăta foarte interesant.

Nu puține sunt persoanele care rămân fără permis, cel mai adesea din cauza alcoolului, dimineața iar înainte de apus sunt opriți iarăși prin trafic. Cum, băi nene, să faci asta?

Ce `or gândi oamenii ăia?

O fi gândul că de dimineață au avut ghinion că au fost opriți tocmai ei care circulă mai mereu după ce au tras o dușcă la prânz, că altfel nu intra mâncarea? Dacă au fost opriți o dată în ultimii doi ani și tocmai atunci au fost prinși băuți, înseamnă că în următorii doi ani nu vor mai fi opriți. Să creadă ei așa, oare?

Teoretic, șansele de a fi oprit de două ori în aceeași zi sunt destul de mici, dar există. De exemplu, timp de vreo 2 ani nu m-a oprit nimeni pe nicăieri, deși am circulat destul de mult. Apoi, într-o singură seară am fost oprit de două ori, sat după sat. Apoi, la o săptămână am fost oprit iarăși în una dintre acele localități.

Acum, nu știu sigur, dar pe surse auzeam că oricum ești luat în vizor odată ce rămâi fără permis. Prin urmare, dacă tocmai ai lăsat permisul pentru câteva luni, lumea știe asta și vei fi vegheat de ochii din umbră.

Cel puțin așa zice lumea, adevărul nu știu care o fi.

Sau să fie, oare, vitejia care ne cuprinde pe toți atunci când tragem o dușcă? Nu știu cum o fi cu substanțele, nici nu vreau să aflu, dar mă gândesc că îți oferă și alea ceva curaj.

O fi revoltă, nervi sau cine știe ce zmeu interior se trezește să zică urcă, bă, la volan că îți dau eu voie?

Nu voi înțelege asta niciodată. Dar poate mă ajutați voi.

Ce s-or gândi cei care se urcă iar la volan, chiar dacă nu a trecut mult de când au fost deposedați de permisul de conducere?

Distribuie articolul:

6 comentarii

  1. Este ca la copii: fac ceva greșit, 1-2-5 zile fără televizor. Mergi beat și/sau fără permis de conducere, 3 luni ți-l luăm. În ambele cazuri fapta se repetă, la un moment dat.
    Sunt de părere că avem pedepse prea ușoare. Dacă ai știi că riști să nu mai conduci niciodată parcă te-ai mai gândi înainte să te urci beat.
    Iar la condusul fără permis se scapă iar prea ușor și nu mă miră, când politicienii fac legi în urma cărora te alegi cu dosar penal dacă furi de la stat numai de la 50.000 euro în sus.

  2. Eu am coborat o data de la Cota, de la Sinaia si in 20 de km mi-au pus de 2 ori fiola. Sau au incercat. Le-am aratat plasticul ala si nah.

    Deh, m-am suit si eu o data, in tinerete, ca zeus la volan… si era s-o imbulinez. Dar am vazut ca n-am control si de atunci nu exista compromis. Fara alcool.

  3. Atata timp cat sunt niste amenzi extrem de mici si legislatia este extrem de permisiva cu specimene de genul mereu vor aparea cazuri din astea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.