Toti pentru unul

Toti pentru unul si unul pentru toti, un principiu folosit gresit in scoli!

Multa lume se plange de faptul ca elevii din ziua de astazi sunt prost educati, rautaciosi si nu au respect. Multe dintre aceste caracteristici elevii le primesc chiar la scoala. In acest articol o sa discut putin despre principiul „Toti pentru unul si unul pentru toti”. Pentru ca sunt „norocos” sa fiu inca elev in scolile romanesti cred ca am destule exemple si motive sa nu fiu de acord.

In primul rand multi elevi sufera sau sunt pedepsiti din cauza unui singur coleg, vi se pare corect?

De exemplu daca un coleg vorbeste iar profesorul se enerveaza atunci acesta se descarca pe toata clasa. Cum ? Simplu: „scoateti o foaie de hartie….” dupa care totul e clar. De ce toata clasa ? Ce vina au restul ? Inteleg este un colectiv insa, daca un profesor de nu stiu unde face nu stiu ce care nu este legal atunci se scade salariul tuturor profesorilor sau sunt toti demisi ? Nu. Daca tot suntem atat de „corecti” atunci de ce nu se aplica acest principiu si in cazul profesorilor.

In al doilea rand, pe langa faptul ca nu este corect, acest principiu creeaza ura si neintelegerile dintre colegi.

De exemplu elevul x care a luat un 3 degeaba datorita elevului y care a vorbit se poate razbuna pe acesta. Astfel apar cazurile de batai la sau dupa scoala etc. si asa infloreste violenta in scoli.

Asadar, profesorii ar trebui sa treaca la metode mai democratice deoarece se pare ca au ramas cu cativa ani in urma in ceea ce priveste metodele de predare.

Răspunde

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.