Acasă Diverse Una la cald, de după... alegeri

Una la cald, de după… alegeri

Autor

Data

CATEGORIE

Nu știu dacă am fost interesat de niște alegeri mai mult decât acum, poate doar la prezidențiale. Cu toate astea, votez încă de când am dreptul ăsta. Și, chiar dacă nu am avut așa multă activitate astăzi, simt că ziua de 11.12.2016 este una care a fost destul de importantă pentru mine, ca om. Asta pentru că am conștientizat lucruri.

Și le voi lăsa aici pe blog, pe scurt, pentru că am tot scris romane de fiecare dată când s-a deschis subiectul politică. Așadar… concluzii:

 • Schimbarea va avea loc abia atunci când prezența va fi mai mare de 60%. Și nu cred că asta se va întâmpla prea curând.
 • Tinerii vor ieși la vot abia când vor conștientiza importanța votului și se vor lovi de unele probleme. Adică tot nu foarte curând.
 • Voturile celorlalți trebuie respectate. Asta e democrația, nu suntem cu nimic mai buni decât ei.
 • În politică există foarte mult teatru.
 • Un partid nou, de care încă nu a auzit nimeni, se poate impune. Măcar puțin.
 • Orice vot contează. Dacă vei sta acasă, atunci probabil că vei influența și alte persoane să o facă. Dacă la știri se dă faptul că e prezența mică, atunci lumea nu va ieși. E spirit de turmă de fapt.
 • Lumea nu știe cu cine să voteze. Ar vrea o schimbare, dar nu știu unde o pot găsi. Sau dacă o pot găsi.
 • STS cu toate tabletele și digitalizarea parțială a voturilor au făcut o treabă grozavă. Cel puțin la mine aici nu au fost probleme.
 • Asistații sociali vor fi mereu la vot. Cei care muncesc nu.
 • Rezultatele nu trebuie să ne dezamăgească și să ne facă să renunțăm. Cu oricine am ține.
 • Dacă pornești cu ideea nu se poate, atunci e foarte greșit. Și dacă nu se poate, ce e de făcut?
 • E foarte riscant să te implici. Dacă te implici, e clar că vei avea deja de pierdut.

Aștept și alte opinii/concluzii.

5 COMENTARII

 1. Trebuie sa fac o serie de observatii pentru ca vad ca interpretezi o chestie gresit:
  1. O prezenta la vot de 60% nu garanteaza o schimbare, nici una de 90%. Singurul lucru care poate sa garanteze schimbarea sunt oamenii care candideaza si ceea ce pun in joc. Si comunistii aveau prezente la vot de peste 90% si asta n-a produs schimbarea. Dincolo de asta la Sibiu cand a castigat prima data Iohannis in fata PSD-ului erau prezente la vot sub 50%. Anu’ asta la locale cand FDGR si PNL au provocat schimbarea luand CJ de la PSD la fel au fost prezente la vot sub 50%, deci volumul de votanti nu-i relevant pentru schimbare.
  2. Tinerii or sa iasa la vot abia atunci cand o sa apara un partid care sa le ofere strict ceea ei cer. Niciun partid n-a reusit pana acum lucrul asta.
  3. Un scor de peste 10% pentru un partid care in urma cu 6 luni nu exista la nivel national nu inseamna ca s-a impus putin ci dimpotriva.
  4. Asistatii social au ce pierde daca nu castiga partidul care ii hraneste, oamenii care muncesc n-au nimic de pierdut indiferent cine castiga si se vor mobiliza doar atunci cand si daca vor pierde niste drepturi.
  5. Nu e deloc riscant sa te implici. Romania nu e Coreea de Nord si nici Venezuela.

 2. Aş corecta un pic “În politică există foarte mult teatru” în sensul că “În politică există doar teatru“, este vorba de un teatru prost, bazat pe un scenariu şi mai prost, spectatorii impasibili fiind din aceeaşi categorie. Atît timp cît interesele politice sînt orientate strict numai pe interese financiar-personale, în ţara noastră politica reprezintă doar un teatru. Cei mulţi (şi …) nu-şi dau seama, şi practic or demonstrat pentru încă odată că îşi merită soarta acceptînd jocurile celor puternici. De fapt politica este cu mult mai simplă, oricît ar lătra la tembelizor tot felul de experţi şi de cercetători în ale politikii, politica este de fapt atît de simplă că mulţi nici nu vor să creadă, este la fel de simplă ca 1 + 1 = 2. Adică cine ştie să adune o afacere plus încă o afacere, rezultatul este “comision” din doi afaceri ! Să nu-mi spuneţi că nice acuma n-aţi priceaput !!…

 3. Și eu am ieșit la vot de fiecare dată când am fost în țară în acea perioadă. Oricum cert este o chestie, schimbarea nu se va produce ușor. Și încet încet precum picătura chinezească. Și atâta vreme cât încă mai sunt persoane peste 45-50 de ani care oricum sunt mult mai multe decât tineretul, mai sunt în viață, ei vine până atunci vom avea de pierdut în fața PSD-ului. Fiindcă cei mai mulți votanți ai PSD-ului sunt cei care fie au avut de beneficia de pe urma lor, ori fie cei care încă mai pun botul la prosteala comunistă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente