Skip to content

Karma, un concept în care cred

Cei care mă citesc mai des știu deja că nu sunt o persoană foarte credincioasă. Am motivele mele și nu am nimic cu oamenii credincioși, mai ales dacă sunt genul de oameni buni. Lăsând asta la o parte, eu am credința mea dacă o pot numi așa. Iar aceea este Karma.

Karma nu este chiar o credință ci mai mult un concept. De fapt, sincer să fiu, nici nu m-am documentat prea mult în ceea ce privește acest concept. Am citit câte ceva și am tras o concluzie: ce dai, aia primești. Iar pentru că fiecare ne dorim să primim de la viață numai lucruri bune, cred că trebuie întâi să facem bine.

Și am simțit deseori efectele sale. Un bun exemplu este ziua de 28 noiembrie, atunci când am donat în inițiativa lui Pandutzu și am convins și alți oameni să o facă. Spuneam atunci când obiectivul pe luna noiembrie nu a fost atins (obiectiv personal) și eram oarecum trist din cauza asta. Totuși, am ținut să scad din suma economisită de mine, astfel încât să îmi permit o donație. Nu am donat nici mult dar nici puțin, cred eu. Totuși, dintr-o altă perspectivă, o donație mă îndepărta și mai mult de obiectivul meu.

Karma s-a făcut însă remarcată. Asta deoarece a doua zi am câștigat o sumă de 4 ori mai mare decât donația, iar eu nu cred că e doar o coincidență. Și sincer, astfel de coincidențe se întâmplă mereu când fac câte un gest de omenie. De aceea insist deseori asupra ideii de om frumos sau om bun.

Vă recomand și vouă să încercați treaba asta. Cred că va fi cel puțin interesant pentru voi dar va aduce și satisfacție.

karma

7 Comments

  1. Hai nene ca poti mai bine decat atat. Uite eu ieri am luat amenda pentru parcare si n-am facut nimic gresit, nici macar n-am iesit din casa ci doar am uitat ca e ziua aia din luna cand e musai sa mut masina de cealalta parte a strazii. Care karma?

    • Poate ai făcut ceva greși într-o viață anterioară :)))).

    • Nu te-ai gândit totuși că n-ar fi trebuit să parchezi acolo mașina ? 🙂 Dacă n-o parcai acolo, oare mai primeai amendă ?

  2. Eu am pățit să și dau de la mine, gratis.. chestii, și apoi să fiu luat de prost. De aceea uneori sunt relativ reticent în ce privește acest dat/primit.. și karma. 🙂 Dar de cele mai multe ori când dau ceva, exemplu un cerșetor cere bani, dacă este persoană în vârstă, atunci nu-i dau bani, dar găsesc ceva prin zonă să-i iau de mâncare.

  3. Am început să scriu un comentariu, dar era cam lung. Așa că am scris un articol pe blog 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.