Gran Torino, un film bun de pe Netflix

Nu mă așa de des la filme precum mi-aș dori, iar gândul că plătesc 15 lei pe lună ca să văd doar 2-3 filme mă frustrează uneori. Și totuși, nu renunț la abonamentul Netflix orice ar fi, pentru că din când în când mai văd câte un film sau un serial bun. Iar Gran Torino este unul dintre filmele bune de pe Netflix pe care merită să le vezi.

Gran Torino, filmul

Este un film din 2008 regizat de Clint Eastwood, care joacă și rolul personajului principal, Walt Kowalski. Walt e un moș rămas fără soție de curând, filmul începând cu ceremonia de înmormântare, ursuz și morocănos. A luptat în război, în Coreea, fiind deci un american patriot și puțin rasist. Ghinionul lui face să aibă ca vecini o familie numeroasă de asiatici, de prin Vietnam parcă, ceea ce nu îl încântă mai deloc.

Cu toate acestea, e genul de film în care personajul principal, ursuz și morocănos așa cum l-am etichetat, cunoaște o evoluție vizibilă, dând dovadă că are și el suflet. Iar din nesuferitul de la început, care își dă copiii afară din casă la propria zi aniversară, devine chiar foarte simpatic.

Mai mult nu pot să spun, că sigur aș scăpa cel puțin un spoiler, ceea ce sigur nu vă doriți.

Însă dacă vreți să vedeți un film bun pe Netflix, Gran Torino ar putea fi o idee excelentă.

Aaa… de unde vine numele filmului Gran Torino? De la mașina lui Walt, un super bolid a cărei marcă sigur ați ghicit-o deja. În plus, există episoade în care poți lua contact cu cultura Hmong, ceea ce mi s-a părut foarte interesant.

A fost nominalizat la o mulțime de premii și chiar a câștigat o bună parte dintre ele, în cazul în care vă alegeți filmele și în funcție de premiile câștigate, așa cum o fac eu uneori.

Apropo, Ahney Her – o actriță americană de origine Hmong – e simpatică rău. O să caut și alte filme cu ea.

foto Cinemagia

Răspunde

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.