M-am portat la YOXO pentru tehnologia 5G

Pe meleagurile mele, a existat un singur operator care a făcut legea ani buni. Doar ei aveau internet fix și numai la ei aveai semnal pe telefon. Așa se face că o lungă perioadă de timp am fost clientul lor, chiar dacă nu mereu am fost fericit de asta. Drept dovadă, nu de puține ori am scris despre ei aici pe blog.

Cu timpul însă am tot renunțat la serviciile lor, iar așa se face că în prezent mai sunt clientul lor numai la abonamentele mobile. Cu toate acestea, faptul că nu au participat la licitația pentru 5G m-a convins că ar trebui să iau în calcul schimbarea operatorului de telefonie mobilă.

Dintre toate opțiunile de pe piață, YOXO mi s-a părut opțiunea mai atractivă. Așa că am decis să îmi portez numărul la ei. Procedura a fost foarte simplă:

 • Am descărcat aplicația YOXO;
 • Am apăsat pe configurează;
 • Am ales abonamentul 5G, ca să văd și eu cum e. Probabil că voi trece la abonamentul mai mic cu timpul;
 • Am ales să îmi păstrez numărul;
 • Primești un cod PIN prin SMS și va fi preluat automat în aplicație, pentru confirmarea numărului sau ceva;
 • Mi-au spus că numărul este compatibil;
 • Am optat pentru un SIM clasic pentru că mi se părea opțiunea firească. Sper să nu fi greșit;
 • A trebuit apoi să aleg cum să fie afișat numărul în aplicația YOXO;
 • Urmează apoi procedura de scanare a documentelor. Nu aveam buletinul la îndemână, dar m-am folosit de o poză de pe laptop și a luat-o;
 • Urmează apoi o procedură de verificare video. E un fel de selfie;
 • Apoi începe portarea propriu-zisă;
 • Va trebui să selectez ce am acum, cartelă prepay sau abonament. Am ales opțiunea numărul 2;
 • Ți se cer mai apoi datele abonamentului, anume operatorul și codul de abonat.
 • Mai apoi trebuie să încarci o factură;
 • Alegi adresa unde va fi livrată cartela SIM precum și datele de contact pentru livrare;
 • Bifezi niște căsuțe despre oferte și alte detalii de genul;
 • În final, mai trebuie doar să faci plata de un leu, adăugând un card pentru asta;
 • Mai rămâne doar să aștept cartela SIM și voi continua cu pașii pe care i-am urmat.

Mai jos sunt pașii pe care i-am urmat, în varianta printscreen:

De ce am ales YOXO?

Aș putea spune simplu, #pentrucaYOXO. Nu ar fi însă suficient. Așa că am ales YOXO pentru că au 5G în Suceava. Apoi pentru că mi se pare tare interesantă ideea de abonament digital, la care poți renunța când vrei. Deși nu cred că voi renunța prea curând, e mai confortabil să știu că am această opțiune de reziliere fără scandal.

Serviciul 5G de la YOXO se răspândește ușor-ușor în mai toate orașele importante din țară.

Conform site-ului YOXO, acoperirea 5G este disponibilă în 23 de orașe, precum: Arad, Bacău, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Otopeni, Ovidiu, Predeal, Voluntari, Suceava, Târgu-Mureș, Miercurea Ciuc și Timișoara.

Abonamentul pe care l-am ales oferă voce nelimitată și 150 GB de internet.

Pentru a beneficia de avantajele tehnologiei 5G, trebuie să alegi abonamentul YOXO 150GB. De asemenea, ai nevoie de un telefon cu tehnologia 5G. Din fericire, OnePlus Nord 2 5G dispune de această tehnologie, după cum bine o spune și numele său.

Totuși, dacă nu ai un telefon cu 5G, ai putea să îl comanzi din YOXO Magazin. Am văzut multe prețuri bune acolo, așa că ai putea arunca o privire. Am văzut că sunt atât telefoane noi, cât și modele recondiționate, ceea ce ar putea fi o opțiune avantajoasă atunci când nu ai un buget prea generos.

Încă de când mă știu am fost pe abonament, iar ideea de a trece la un abonament digital, fără obligații contractuale, mi se pare foarte mișto. Sunt curios dacă mi se va schimba opinia, dar cel mai probabil nu se va întâmpla asta.

Care sunt beneficiile tehnologiei 5G?

Înainte de toate, viteza mult mai mare atât pentru download cât și pentru upload mi se pare a fi de departe cel mai important beneficiu. Cel puțin eu pentru asta am ales abonamentul 5G de la Yoxo.

Este o tehnologie nouă, iar cine va câștiga bătălia pentru o acoperire 5G cât mai bună va câștiga, probabil, și majoritatea clienților de servicii mobile. Orange pare, cel puțin la ora actuală, cu câțiva pași înaintea concurenței, motiv pentru care am și decis să încerc serviciile lor.

5G nu presupune însă doar viteze mai mari, ci totodată o latență redusă precum și un consum mai redus de energie a dispozitivelor ce folosesc această tehnologie. La o primă vedere nu pare a fi mare lucru, dar dacă te folosești la maxim de internetul mobil, atunci cu siguranță diferența va fi ușor resimțită.

Pentru început sunt foarte entuziasmat de schimbarea pe care tocmai o fac. Voi reveni însă cu actualizări ale acestui articol și poate chiar cu materiale noi imediat ce primesc simul de la YOXO. Din păcate dispozitivul meu nu suportă eSIM, că tare m-ar fi încântat ideea de a folosi această opțiune.

Apropo, e disponibilă și această tehnologie la YOXO, să știți.

Voi folosiți sau ați folosit YOXO?

Distribuie articolul:

10 comentarii

  • Da, nici la țară la mine nu e perfect semnalul, din câte știu, dar s-a tot îmbunătățit în ultima perioadă. Cred că e loc de mai bine, oricum.

Spune ceva

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.