Skip to content

De când nu mai este la modă să oferi flori unei fete?

Scriu acest articol afară, pe terasă, cu o cafea aburindă lângă mine, așteptându-mi bunicii în vizită și cu o oarecare melancolie pentru că azi iar plec de acasă. În acest ritual al dimineții și cu un dor față de o persoană dragă mie m-au cuprins două sentimente unul mai diferit decât celălalt: romantismul și revolta.

Nu sunt nici Adrian Cristea și nici Radu F. Constantinescu astfel încât nu schimb relațiile ca pe șosete. Totuși, din când în când mă bucur și eu de puțină afecțiune din partea unei persoane de sex opus și, un romantic fiind, deseori obișnuiesc să fac – sau cel puțin să încerc – câte un gest drăguț.

Nu, nu mi s-a întâmplat niciodată să mi se refuze o floare. Ideea articolului mi-a venit după multe conversații purtate sau doar auzite. În urma tuturor acestor discuții am auzit tot felul de păreri și opinii printre care se afla și aceea că gestul de a oferi flori unei doamne/domnișoare s-a cam demodat.

Ei bine, am și eu o mare curiozitate: când s-a întâmplat acest lucru ? De când nu mai poți cumpăra un trandafir pe care să îl oferi persoanei iubite ? De când acest gest a devenit unul banal ? Sau să ne gândim altfel. Ce înseamnă mai nou romantismul ? Dacă nu îi oferi o floare.. atunci ce îi oferi ? Un selfie ? Un smartphone cu care să își facă selfie-uri ?

E ok faptul că ne aflăm într-o complexă evoluție însă această continuă schimbare nu ar trebui să schimbe regulile și atunci când vine vorba de sentimente profunde precum iubirea.

Așadar, dacă a oferi flori este un gest demodat atunci vreau fiu demodat și, atunci când am ocazia, să ofer o floare sărutându-i mâna prietenei mele.

1535619818_ee951e9dc5_o

9 Comments

 1. Ce să facă cu floarea? Şi-i săruţi mâna? Pe bune? N-am mai văzut aşa ceva, decât astă-vară. Mie mi-a fost pupată mâna, poveste lungă.

  • Mhm. Nu comentez..

 2. Bun venit in club! Ma bucur sa aflu ca mai sunt „demodati” din astia si in generatiile mai mici.
  Eu cat eram prin Iasi mai ofeream cate o floare din cand in cand. Si faceam asta doar pentru expresia ei. Ca niciodata nu pandeam vreo ocazie speciala. 🙂

  • Bine te-am gasit. Si bine ai venit pe blog, mi-ai facut o surpriza placuta, sa stii.

 3. Coffee Coffee

  Nu e demodat gestul. Probabil acele femei care il considera asa sunt axate strict pe partea materiala.

  • Foarte probabil.

 4. Ne intalnim in medie de 4 ori pe luna, adica in toata duminica sunt cu ea si incerc ca macar o data sau de doua ori pe luna sa ii duc flori. De fiecare data e aceeasi bucurie 🙂

  • Foarte dragut.. asa va mai duceti si voi putin dorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.