Skip to content

Vreau să fiu un om mai bun

Last updated on 19 august 2014

vreau sa fiu un om mai bun 1O dorință arzătoare pe care o am de ceva vreme. Vreau să fiu mai bun! Vreau să îmi finisez cât mai multe calități – dacă pot spune așa – care să mă ajute cât mai mult pe viitor. Sunt la o vârstă la care trebuie să mă pregătesc cât mai bine de momentul în care voi da piept în piept cu viața. Bineînțeles că perioada asta a liceului m-a ajutat. Și nu mă refer la liceul în sine ci la viața de licean plecat departe de casă pentru a face o școală. În acești patru ani în care am fost mai mult departe de ai mei am învățat foarte multe.

Am învățat cum să mă descurc de unul singur în situații de criză, fără să cer ajutorul. A trebuit să fiu matur și să iau unele decizii singur, fără a cere sfaturi.

Am învățat să fiu econom. Au fost săptămâni în care singurii bani pe care îi aveam erau 10 lei însă erau momente când nu îi aveam nici măcar pe ăia. Astfel am învățat să nu  dau banii pe tot felul de nimicuri de care nu am nevoie. Atunci când sunt nevoit să îmi cumpăr ceva verific toate magazinele pentru a găsi cel mai mic preț. Am învățat să agonisesc, să strâng bani pentru ceea ce îmi doresc.

Pe scurt, în patru ani de liceu am învățat să mă descurc. Au fost multe momente în care am fost singur și am plâns însă acele momente m-au ajutat să devin mai tare, mai puternic.

În 2013 am descoperit că sunt o persoană ambițioasă. Tot atunci am început să muncesc pentru bani. Prin martie 2013 am zis că vreau să îmi cumpăr o chitară. A doua zi am ajutat un vecin de bloc, de la fosta gazdă, să pună ciment la o cruce în cimitir. Vreo oră de ridicat și de săpat pentru 10 lei. Primii 10 lei pe care i-am pus într-un carnețel în care am strâns banii pentru chitară. Cu câteva zile înainte de Florii am tăiat niște copaci de liliac pentru a curăța un card și am mai strâns aproximativ un milion. Cu timpul am tot strâns în carnețel 240 de lei iar după Paște aveam să îmi cumpăr chitara mult dorită. Am exersat la ea destul de mult însă cu venirea vacanței de vară au început treburile acasă și nu am mai prea avut timp.

Tot în 2013 am început să mă ocup de content writing și astfel am reușit să îmi cumpăr laptopul fără de care nu știu ce m-aș face acum, un telefon mai bun și recent, un E-Book Reader. De asemenea acum în clasa a 12-a am reușit să am mai mult de 30 de lei în buzunar, banii pe care mi-i ofereau părinții, astfel încât să pot ieși în oraș la un suc sau la o cafea sau să îmi cumpăr singur o pereche de blugi sau o cămașă.

Pe viitor vreau să devin o persoană tot mai bună. Pe lângă content writing vreau să mai găsesc o altă metodă de a face bani, de preferabil tot din online. Vreau să îmi asigur un buget mai mare astfel încât să îi scutesc mai mult pe ai mei de cheltuieli dar și să am o viață mai bună. Vreau să îmi cumpăr mai multe haine șamd. Pe scurt, să am grijă de mine.

Odată cu achiziționarea E-Book Reader-ului vreau să citesc tot mai mult. Astfel îmi rezerv câte o oră pe zi cititului deoarece știu că acesta mă va ajuta foarte mult pe viitor. Mă va ajuta să am un vocabular cât mai bogat și o exprimare cât mai bogată. De asemenea voi mai învăța foarte multe lucruri noi și sper că, după ce voi începe să citesc cărți în engleză, să îmi imbunătățesc și această limbă.

vreau sa fiu un om mai bun 2Vreau să fac lucruri noi, să învăt tot felul de chestii care să mă ajute să fiu un om mai bun. Asta este obiectivul meu pentru acest an: vreau să fiu un om mai bun.

 

4 Comments

  1. Ești un adevărat luptător, Adi. Continuă să lupți și vei ajunge departe 🙂

    • Asta sună chiar bine, luptător. Frumos, mulțumesc.

  2. DREIANDRAZZ DREIANDRAZZ

    Imi place la tine ca iti doresti sa fii independent mai devreme, cum majoritatea din noi o vrem in perioada asta de varsta. Dar incearca sa te axezi doar pe ce te pricepi mai bine, altfel poti pierde indemanarea in tot.

    • Multumesc frumos. Voi ține cont de sfaturile tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.