Acasă Despre oameni Credem în ceea ce strigăm? Ori vrem să ne dăm buni?

Credem în ceea ce strigăm? Ori vrem să ne dăm buni?

Autor

Data

CATEGORIE

Am vorbit de multe ori despre oamenii care se dau sfinți, dar de fapt nu sunt. Au fost probleme cu câinii maidanezi, ce erau ocrotiți de sute de oameni care strigau pe Facebook cât de cretine sunt autoritățile, dar care nu ieșeau în stradă să dea 10 pâini de mâncare câinilor. Acum nu mai avem câini, avem urși.

Atunci când un copil a fost ucis de maidanezi, brusc o mulțime de oameni au strigat să dispară câinii, puțini iubitori de animale mai vedeam atunci. Acum a ajuns nu știu cum un urs prin Sibiu, iar nu știu cine l-a împușcat. Ei bine acel „nu știu cine” are tot feisbucul în cap. Toți iubitorii de animale s-au trezit iar.

Dar dacă acel urs ar fi ucis 2-3 oameni, câți dintre acei iubitori de animale ar fi strigat să nu-l omoare nimeni? Mă rog, aici problema e mai complexă. E cu tranchilizante, e cu chestii și trestii. Trebuia așa, trebuia altfel. Cert e că acești iubitori de animale, o mare parte din ei, sunt de fapt acei specialiști din fața tastaturii.

De fapt, cel mai potrivit cuvânt e că aceștia sunt ipocriți. Toți acești iubitori de animale, vegetarieni de mici, protectori, sfinți și nu știu cum să le mai zic, nu fac altceva decât să fie tare în gură. Să urle, să țipe, să jignească. Și cam atât.

Mă întreb cum ar fi dacă toți ăștia ar dona de exemplu pentru anumite centre unde să fie găzduite animalele, în condiții bune. O anumită sumă pe lună, nici prea mare și nici prea mică, cu care să se facă toată treaba asta. Sau sunt fel și fel de asociații care luptă pentru așa zisele drepturi ale animalelor, care au nevoie de donații și de fapt dispar în 2-3 ani din lipsă de fonduri și nu aude nimeni de ei. De ce nu se implică cei tari în gură?

Am auzit de multe ori că e foarte bună carnea de urs. Sunt sigur că 80% ar fi zis săru-mâna și ar fi pomenit toți sfinții, ar fi mulțumit prin rugăciuni șamd, dacă ar fi primit o masă gratuită, la un supermarket de lux, cu alimente bogate din carne de urs. Ar mai fi strigat atunci că de fapt mâncarea aia a fost obținută prin uciderea unui urs? Pe naiba.

Iar toți acești ipocriți se citesc de la o poștă, iar majoritatea apărătorilor de animale de la noi sunt cam așa.

ipocrizie

Imagine preluată de pe islam21c.com.

4 COMENTARII

  1. Adrian, iubitorii de animale nu au intervenit pentru că sunt de partea ursului, ci pentru că autoritățile l-au omorât fără niciun motiv, mai ales că ursul nu atacase. Autoritățile s-au pregatit prost, de ce se face atâta tam-tam, asta nu știu. Cu ce rost?! Din nou, am impresia că ai noștri abia au așteptat ceva de genul ăsta ca să facă zarvă. Pe mine nu mă mai miră nimic…

  2. Orice hipster coclit care se da activist pentru protejarea si bunastarea a ceva fara ca el sa faca ceva concret in prealabil nu e decat un ipocrit infect. Am scris si eu despre ei pana mi s-a luat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente