Am schimbat mașina de tuns

Au fost câteva articole despre mașini de tuns aici pe blog. De altfel, nu demult vă solicitam ziceam că că am nevoie de o nouă mașină de tuns și că am nevoie de o recomandare.

Ei bine, până la urmă am zis să merg tot pe mâna celor de la Philips. Adevărul e că nici nu sunt prea multe opțiuni. Am făcut un upgrade, să zic așa, de la Philips HC3530/15 la Philips Seria 5000 HC5632/15.

L-am ales mai ales pentru că promitea un mod turbo, mod care se simte când e activat. Cu toate acestea, chiar dacă promite „desprinderea părului tuns de pe lame în timpul utilizării”, asta nu prea se întâmplă.

În schimb, taie mult mai rapidă în comparație cu modelul anterior. Sunt trei piepteni, pentru diferite mărimi. Setarea mărimii se poate face de la 0.5 la 28 mm. Am încercat să mă tund folosind o mărime mai mare, precum 20 mm, dar nu prea prindea nimic. Încep să cred că fie fac eu ceva greșit, fie nu mă pot tunde așa la mașină. Cine știe care o fi adevărul?

În schimb, când am folosit mărimea de 10 mm, recunosc că tunderea a decurs foarte rapid. Voi încerca, data viitoare, să mă tund cu 15 mm. Sper să meargă la fel de rapid!

Se încarcă într-o oră pentru ca mai apoi să funcționeze 90 de minute. Culmea e că a ajuns descărcat complet, ceea ce nu m-a bucurat, deoarece abia așteptam să îl testez. Poate fi curățat sub jet de apă, ceea ce e un alt avantaj important. Lamele ar avea autoascuțire, așa că sper să se mențină în formă cât mai mult timp.

Utilizarea este confortabilă, așa că primă impresie e foarte ok. Rămâne de văzut dacă voi putea găsi o soluție să mă tund cu mărimi de peste 20 mm.

Revin și cu poze imediat ce prind soare afară dar și cu actualizări după ce o voi folosi mai mult. Să crească părul, mai întâi.

Distribuie articolul:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.