Lucruri care îți fac viața mai ușoară: menghine rapide

Cred că ar trebui să fac o serie pe acest subiect. Am descoperit anul trecut caprele de la STROX, ocazie cu care am scris un articol despre ele, spunând că îți fac viața mai ușoară. La fel e și cu lanterna frontală despre care am scris, de asemenea, pe aici.

Astfel de articole vor tot apărea în viitorul apropiat, iar asta deoarece până la toamnă voi fi destul de activ cu treburile pe la țară, așa că voi descoperi, cel mai probabil, diferite lucruri.

De curând am luat două menghine rapide din Leroy, Dexter, marca lor proprie. Le-am luat, în principal, pentru momentele când lucrez cu lemnul, deoarece era tare dificil de lucrat cu el, fără un sistem de fixare.

Încă de la prima folosire m-am convins că sunt ce trebuie. Pot fixa ușor scândurile și lemnul, în general, pentru a-l tăia sau șlefui mai ușor. Iar munca devine muuuult mai plăcută atunci când nu trebuie să ții lemnul cu o mână, ca să nu pice. De altfel, precizia e mult mai bună atunci când nu îți fuge lemnul de pe masă fix când lucrezi cu el.

Cert e că sunt ce trebuie, iar dacă vă place să vă încumetați în diferite lucrări de bricolaj, trebuie să aveți 2-3 menghine de tipul ăsta.

A fost 33 de lei bucata, iar deschiderea e de 150 mm. Voi vedea dacă voi avea nevoie și de menghine cu deschidere mai mare, odată cu trecerea timpului.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.