Folosiți ochelari cu protecție pentru lumina albastră de la ecrane?

De curând am intrat într-un magazin în care se comercializează ochelari de vedere dar și unde se pot face consultații gratuite. Ștefania se mai plânge uneori de dureri la nivelul ochilor iar dacă tot am fost pentru ea, am zis să fac și eu un test.

Nu că aș avea probleme cu vederea, ba chiar mă pot lăuda cu o vedere excelentă. Cam ăsta a fost și rezultatul consultației. Am citit literele alea în câteva minute, fără nici o problemă. Poate singura problemă a fost legată de pronunțarea lor: să fie eR, sau Rî. M-am bâlbâit puțin, dar aia e.

În principal, am ales să fac consultația pentru a descoperi dacă nu au apărut ceva probleme la ochiul drept, care a suferit o traumă în urmă cu mai bine de un an. Se pare că voi afla asta doar la un medic de specialitate, acolo unde probabil că voi face un drum în viitorul imediat apropiat.

Cu ocazia asta mi-am amintit că trebuie să investesc în niște ochelari cu lentilă galbenă mai buni. Dar despre asta vom discuta într-un alt articol.

Singura recomandare primită a fost să iau în calcul ochelarii cu protecție împotriva luminii albastre. Cum petrec ore bune în fața ecranelor, cam de dimineața până seara, ar fi recomandați.

Folosesc atât pe laptop cât și pe telefon acel filtru – dacă poate fi numit așa – de lumină albastră, care face ecranul să fie o idee mai galben, dar să fie oare suficient?

Probabil că nu, așa că acea consultație m-a pus destul de mult pe gânduri. Trebuie să mă documentez mai mult pe acest subiect, e clar. Și, așa cum obișnuiesc de ceva vreme, documentarea începe chiar de aici, de pe blog, solicitându-vă păreri pe subiect.

Prin urmare, vă întreb: folosiți ochelari cu protecție împotriva luminii albastre generate de ecrane? Simțiți o schimbare în bine? 🙂

Cei de la Lensa au astfel de ochelari în ofertă cu prețuri de la 150 lei, ceea ce e foarte ok. Dar să fie buni, oare? Sunt și mai scumpi, desigur.

Distribuie articolul:

21 comentarii

  1. De mai bine de 20 de ani de cand sunt un fac inrait al pc-ului nu am avut probleme , desi stau foarte mult timp in fata pc-ului sau stau pe telefon nu am avut probleme de nici un fel cu ochii

  2. Pauze cat mai dese si monitoare bune sau ochelari. Nu vor face mare lucru, dar decat nimic… Eventual, poti lua in considerare lacrimi artificiale, ajuta mai mult decat crezi/ simti.

  3. Ultima dată când am făcut consultație și luat ochelari noi a fost în urmă cu vreo 4-5 ani. Atunci am cerut ca lentilele să fie cu protecție pentru monitor și mi s-a spus că „în ziua de azi”, este ceva standard, nu trebuie să mai ceară clientul.

  4. Pentru că am fotofobie(sensibilitate la lumină și culori deschise), de mai bine de 1 an folosesc eu niște ochelari similari cu ăștia pt lumină albastră. Recomandarea medicului ochios era să-i port doar când este lumină foarte puternică dar, pentru că stau cu ochii beliți în ecrane, am optat și pentru treaba cu protecție la lumină albastră. Altfel, data viitoare când schimb ochelarii, o să optez și pentru lentile heliomate. Cum ziceam, recomandare era să-i port doar când e lumină puternică….dar e mai simplu să stau cu ei pe nas.

  5. Personal ma multumesc doar cu setarile specifice din Windoze. Setez mai catre ‘galben’, deja m-am obisnuit. Nu stiu in ce masura este la fel de eficient ca si niste ochelari sau filtre dedicate insa de cind am activat, imaginea mi se pare mult mai odihnitoare. Bun venit pe aici, apropo. Sper că e confortabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.