Cum să scrii zilnic pe blog

Posted by
Dai un share? Dau o bere!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nu e prima oară când scriu despre acest subiect însă insist pentru că merită. Consider că scrisul zilnic pe blog este cea mai sigură cale prin care poți deveni – cât de cât – cunoscut iar de ceva timp aproape reușesc să scriu zilnic pe blog, obiectivul meu pentru anul acesta – la care încă lucrez – fiind să scriu cel puțin două articole pe zi. Totuși cum să scrii zilnic pe blog când timpul e atât de puțin iar inspirația tot mai greu de găsit ?

Încearcă să faci un obicei din asta

Oricât am încerca, viața noastră tot devine monotonă la un moment dat. Aceeași trezire la 7 în fiecare zi, spălatul pe dinți, mâini și față iar mai apoi pauza de cafea în care ne gândim ce vom face azi, stăm pe Facebook sau ne uităm la știrile de dimineață de pe PRO TV. Cred că în tot acest program mai putem adăuga încă o activitate. De exemplu diminețile mele încep cu deschiderea platformei Feedly unde mă uit ce au mai scris alți bloggeri și astfel îmi vine și mie pofta de scris. Apoi îmi verific agenda să văd ce idei de articole mai am libere iar apoi mă pun pe scris. Dacă nu am nicio idee în agendă, găsesc.. și tot scriu.

Încearcă asta și atunci când vei bea cafeaua sau ceaiul de dimineață vei simți nevoia și să scrii pe blog devenind mult mai ușor.

Scrie, e un ordin!

Îmi place să dețin controlul asupra a tot ce fac impunându-mi diferite activități pe care consider eu că trebuie să le fac mai des. Așa am făcut și cu scrisul pe blog. Pur și simplu îmi impuneam să fac asta. Închideam Facebook, muzică, mail și tot ce se mai putea și stăteam cu pagina post-new în față până finalizam un articol, la început mai prost iar cu timpul mai bunicele.

Când ai un șef și strigă la tine să faci ceva, faci acel lucru de frică să nu rămâi fără job și fără banii de pâine. De ce nu ar putea funcționa și în acest caz ? Diferența e că tu ești șeful dar și angajatul.

Oferă-ți o recompensă

Poate că sună amuzant sau chiar este amuzant. Știu că atunci când dresăm un animal de companie îi oferim diferite recompense după ce a executat corect o comandă. În cazul oamenilor de ce nu ar funcționa? Erau zile când aveam multe de făcut, plăcute și neplăcute, iar pentru a mă motiva îmi ofeream 30 de minute după ce scriam 3-4 articole pentru a mă juca. Astfel eram motivat să execut comenzile.

Oferă-ți ciocolată, prăjituri sau biscuiți după fiecare zi în care ai scris un articol. Totuși ai grijă la dietă.

Gândește-te la beneficii

Dacă vei scrie zilnic pe blog atunci vei avea mai mulți cititori care vor lăsa comentarii la articole și care te vor ajuta să devii cunoscut. Devenind cunoscut poate că vei face și ceva bănuți și vei mai primi câte un cadou de la companii, o carte, o sticlă de bere, o cană personalizată șamd. Nici acum nu ai reușit să te automotivezi ?

Totuși nu trebuie să uităm de faptul că nu e ok nici să scriem articole doar ca să fie acolo. De exemplu la #smsbucuresti s-a vorbit despre faptul că un articol original nu e musai un articol util și de calitate. Gândiți-vă bine la asta.

3427826247_d02281da2c_z


Dai un share? Dau o bere!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

3 comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.