Pauzele nu sunt deloc bune în blogging

Până în această lună am scris zilnic pe blog, excepție făcând doar câteva zile când practic nu am avut timp să scriu ceva. Am încercat să ofer cât mai mult conținut de calitate și sper că am reușit măcar puțin. Totuși sunt dezamăgit de bloggerul din mine deoarece în aceste ultime zile a cam stat pe bancă.

Am intrat în vacanță și am sărbătorit Crăciunul alături de cei dragi, probabil ca mulți alții dintre voi. Am privit această vacanță puțin cam greșit deoarece a cam intrat și blogul în vacanță, ceea ce nu e deloc bine pentru bloggerul din mine.

Spun asta deoarece după o săptămână în care nu au apărut decât două articole, antrenamentul a cam dispărut și astfel astăzi m-am gândit cam mult la subiectul pe care îl scriu acum. Pur și simplu o mare parte din inspirație a intrat și ea în vacanță și astfel am stat cu post-new.php în față și nu am știut ce titlu să pun și despre ce să scriu.

Atunci când scriam în fiecare dimineață aveam deja idei și pentru a doua zi, ceea ce dovedește încă o dată faptul că scrisul zilnic pe blog este recomandat. Pauzele sunt însă foarte dăunătoare și scad calitatea blogului precum și a bloggerului care își pierde din abilitatea de a scrie pe blog.

Văd însă mulți bloggeri care fac pauze multe și dese iar blogul lor, cel puțin pentru mine, se află într-o continuă cădere. Spun asta deoarece un blog bun trebuie să aibă conținut proaspăt și de calitate zilnic astfel încât cititorii să revină mereu cu gândul că vor găsi ceva util de citit.

Astfel dacă și tu ești un blogger care face pauze destul de dese îți recomand să te gândești la cât de mult pierde blogul tău în timpul acestor pauze și să pui mâna să scrii mai des.

Pentru a-mi reveni din hibernarea în care am intrat în timpul sărbătorilor îmi propun ca în următoarele zile ca scriu cel puțin 2 articole pe zi astfel încât să recuperez zilele pierdute anterior. Probabil că singura excepție va fi pe 1 ianuarie deoarece este foarte probabil să mă trezesc târziu și mai puțin inspirat. Voi avea însă grijă să pregătesc un articol dinainte.

take_a_break_w640

Sursă imagine: compendiumblog.com

 

Distribuie articolul:

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.