Cum sa ai mai multi cititori pe blog

Aseară primeam o întrebare de genul cum fac să fie blogul mai cunoscut? I-am dat câteva sfaturi persoanei respective însă am zis că ar trebui să dezbat subiectul mai pe larg, ba chiar am mulțumit pentru ideea de articol pe care mi-a oferit-o.

Acuma poate că nu sunt eu în măsură să vorbesc despre bloguri cunoscute deoarece vizitele mele sunt undeva la 100 de vizitatori zilnic însă voi vorbi despre metodele care m-au ajutat să ajung să am acești puțini vizitatori care pentru mine înseamnă atât de mult.

Activitate în social media

Când am văzut cât de importante-s rețelele de socializare pe care eu le foloseam doar pentru amuzament nu mi-a venit să cred. Astăzi, pentru un site, un blog sau o afacere, prezența pe rețelele de socializare este esențiala. Practic, trebuie să fii acolo unde cititorul/clientul se află iar rețelele precum Twitter și Facebook nu sunt de ignorat.

O mare parte din cititorii mei vin de pe Facebook, de pe grupurile de bloggeri. Așadar, alătură-te acestor grupuri și dă share articolelor tale. Grupurile le poți găsi căutând pe Facebook folosind cuvintele cheie bloggeri sau blog.

Citește și alte bloguri

Se zice că dacă nu citești alți bloggeri nu vei fi citit. În mare parte sunt de acord. Cu siguranță vei găsi bloguri asemănătoare cu ale tale și, lăsând comentarii cu link-ul către blogul tău vei mai atrage câțiva cititori. De asemenea tot prin această metodă vei ajunge cunoscut și în rândul bloggerilor.

Promovează-te și offline

Spune-le prietenilor că ți-ai deschis un blog. Atunci când mergi la un eveniment, poți oferi cărți de vizită care să conțină și un link către blogul tău. Seara, când ieși cu cățelul la plimbare, poartă un tricou personalizat – poți să îi faci unul și câinelui – și mai poți câștiga doi trei cititori.

Folosește un newsletter

Un newsletter poate ajuta cititorii tăi să afle când scrii un nou articol. Feedburner este unealta pe care o recomand eu deoarece este un produs Google și este ușor de folosit.

Scrie articole de calitate

Atunci când scrii un articol viral tu nu faci decât să îl scrii deoarece caracterul de viral îl primește singur. Astfel dacă scrii articole de calitate atunci și cititorii vor apărea.

Totuși trebuie să spun că nu trebuie să te descurajeze traficul deoarece acesta va veni în timp și trebuie să ai doar răbdare.

Sursă imagine: Svast9.com

 

 

Distribuie articolul:

11 comentarii

  1. Eu mi-am lansat blogul acum cateva luni, am pus in aplicare aproape tot ce spui tu mai sus, mai putin activitatea pe social media si comentariile pe alte bloguri. Si asteptam…si asteptam…si asteptam…De cateva ori m-am gandit sa il sterg. Apoi am observat ca in zilele in care eram activa pe social media si pe alte bloguri veneau si rezultate. In plus, cred ca este nevoie sa postezi constant. Dar trebuie sa ai si timp 🙂

    • De cele mai multe ori comentariile se dovedesc a fi foarte utile. Îți recomand să comentezi mai des. Mult succes!:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.