Criterii pentru alegerea găzduirii web: uptime-ul

Găzduirea web este foarte importantă pentru un site web, deoarece aceasta va influența foarte mult performanțele site-ului. Fără o găzduire, un site nu poate fi online, însă asta nu înseamnă că poți alege o găzduire web oarecare, ci dimpotrivă.

Alegerea găzduirii web trebuie realizată cu foarte multă atenție pentru detalii. Sunt o mulțime de criterii de luat în calcul atunci când alegi hostingul pentru site-ul tău, iar printre acestea se află desigur și uptime-ul.

Ce este uptime-ul promis de o găzduire online?

Uptime-ul se referă la timpul în care site-ul tău web este accesibil pe internet. Practic, acesta îți prezintă un procent al timpului în care site-ul tău va fi în picioare să zic așa. Astfel, este important ca procentul de uptime să fie cât mai mare, deoarece sigur îți dorești ca site-ul tău să poată fi accesat oricând iar vizitatorii să nu fie întâmpinați de diferite mesaje de eroare.

Iar dacă ai aruncat o privire peste oferta celor mai cunoscute firme de găzduire din România, ai observat probabil deja că majoritatea promit un uptime garantat cuprins între 99,5% și 99,9%.

Dar vreau ca uptime-ul să fie de 100%! Este posibil?

Ei bine, nu prea. Probabil că nici o firmă de hosting nu se va avânta să îți garanteze un uptime de 100%. Iar asta din simplul motiv că un server mai necesită și anumite lucrări de întreținere, momente în care site-ul tău va fi fără dar sau poate puțin offline. Chiar dacă adesea este vorba despre câteva momente offline în momentele moarte ale zilei, să zic așa, este cert faptul că uptime-ul website-ului nu poate fi de 100%.

De ce este important uptime-ul pe care îl va avea site-ul tău web?

Nu îți dorești ca un posibil client să îți viziteze site-ul cu intenția de a-ți cumpăra produsele sau serviciile, dar să se lovească de o ușă închisă, nu? Fără dar sau poate îți propui să eviți astfel de probleme, iar de aceea este foarte important ca website-ul tău să fie permanent disponibil tuturor celor care doresc să îl acceseze.

În plus, dacă site-ul tău va fi adesea căzut, din diferite motive, Google va observa asta și foarte probabil va decide să nu-ți includă site-ul în lista de rezultate pentru căutările care te interesează. Iar asta se poate traduce prin foarte mult trafic pe care îl vei pierde în zadar.

Prin urmare, uptime-ul ar trebui să reprezinte unul dintre criteriile care să te preocupe în mod special atunci când cumperi găzduire web, mai ales dată fiind importanța pe care o are.

Cum poți monitoriza uptime-ul site-ului tău?

Nu te poți baza tot timpul pe cuvântul celor care îți promit un uptime apropiat de procentul maxim, ci este benefic să te folosești de un instrument pentru monitorizarea website-ului tău.

Aceste instrumente nu sunt benefice doar din prisma faptului că îți prezintă procentul de uptime, ci mai ales datorită funcției care te alertează atunci când site-ul tău a căzut. Astfel, vei putea interveni rapid pentru remedierea problemei cu pierderi cât mai mici.

Prin urmare, poți verifica această lista de servicii pentru monitorizarea site-ului pentru a alege opțiunea care te încântă cel mai mult.

Acestea fiind prezentate, atunci când ești în căutarea unui serviciu de găzduire web, îți recomand să ai în vedere și uptime-ul. Îmi vei mulțumi tu mai târziu. 😀

Distribuie articolul:

4 comentarii

  1. Mai important decât uptime-ul, zic eu, e capacitatea de a reveni online în cel mai scurt timp. Dacă pica găzduirea unora o singură dată pe an pentru câteva ore și nu mai dau nicio veste, atunci eu nu le-aș alege.

  2. Chestiile de uptime erau cu adevarat o problema acum foarte multi ani , acum foarte rar vezi site-uri care sa fie picate

    In 2007 cand m-am apucat eu de blogging erau nenumarate site-uri de hosting care aveau probleme , dar cum traim in era viteze , acele site-uri cu probleme ori au remediat situatia ori au parasit mediul online din cauza lipsei de clientela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.