Cea mai bună folie de protecție pentru telefon?

De când mă știu, am două mâini stângi. De-a lungul timpului, au fost destule telefoane care au suferit atât de multe căzături, încât s-au ales cu ecranul, spatele sau camerele foto sparte. Așa se face că ori de câte ori îmi schimb telefonul, primul lucru pe care îl fac este să caut cea mai bună folie de protecție pentru telefon.

Încă nu am găsit-o, e drept, așa că am decis că a sosit timpul să discut pe acest subiect. Nu de alta, dar poate că mai există oameni care vor recomandări pentru alegerea foliei de protecție pentru telefon.

De altfel, am schimbat o mulțime de folii în ultimii ani iar despre fiecare tip de folie testată îmi propun să discut în acest articol.

Folii pentru telefon din silicon

De departe cea mai bună alegere pentru mine. Sunt foarte rezistente și pare că și ecranul este suficient de bine protejat.

Problema este prețul. Aproape 100 lei plătesc pentru o folie pentru ecran, iar dacă pun și pe spate precum și pe camere, costurile cresc destul de mult.

Cu toate acestea, cu puțin noroc, mă pot folosi de o astfel de folie mai bine de un an.

Problema e că odată cu trecerea timpului fie se zgârie, fie se dezlipește ușor-ușor. Astfel, la un moment dat trebuie să o schimbi, că arată nașpa rău.

Mai nou, sunt disponibile în diferite variante, precum mat sau privacy. Am pus folie mată pe ceas dar nu sunt fericit cu alegerea făcută.

Folie din sticlă

Mai noi, îmi comand folii de sticlă de pe Aliexpress, cele mai ieftine, pe care le pun eu. Nu îmi iese mereu, dar așa învăț, nu?

Foliile de sticlă sunt și ele ok, mai ales că arată mai bine. Numai că zgârieturile apar rapid și la fel de rapid pot fi sparte. Mai precis, la mine o folie arată impecabil cel mult 1-2 săptămâni.

Însă, la prețul de 3-4 lei pe folie, îmi convine să le schimb lunar. Nu îmi place să am telefonul zgâriat, iar de aceea folosesc huse și folii, pe care le schimb atunci când nu mai arată ok, astfel încât aspectul telefonului să fie cât mai des cel de „nou”.

În ceea ce privește foliile de sticlă, am observat că sunt nșpe mii de tipuri. Nu știu dacă e doar marketing, sau dacă există o diferență între ele.

9H, 6D, 5D și altele. Recunosc că nu m-am documentat vreodată să aflu ce presupune fiecare denumire în parte.

Funcții speciale

Mai nou, foliile pentru telefon pot fi privacy, astfel încât să obtureze încercarea celor de lângă de a se benocla în telefonul tău. De asemenea, mai sunt și folii mate, anti-blue (că tot vorbeam recent despre ochelari pentru calculator) sau luminoase.

Nu știu cât de eficientă o fi acea funcție anti-blue promisă de foliile pentru telefon, dar merită încercat. Voi căuta pe Aliexpress, poate găsesc ceva ok.

Numele producătorului

În ultimii ani au apărut mai mulți nume care oferă folii de protecție pentru telefon. AlienSurface este doar unul dintre ele, pe care probabil că îl voi testa în viitor. Să văd dacă vor avea reducere de Black Friday.

Sunt nume care inspiră încredere și nume de care nu ai auzit niciodată. Prin urmare, poate fi un detaliu de verificat.

Care este, în opinia voastră, cea mai bună folie de protecție pentru telefon? Folosiți una? Iar dacă nu… cum protejați smartphone-ul?

Distribuie articolul:

25 comentarii

  1. Nu mai am folie pe ecranul de la telefon de cel puțin 8 ani și nici nu intenționez să pun. Probabil e mai rentabil să-ți cumperi o husă/carcasă de plastic și de banii pe care i-ai da pe folie să îți iei o asigurare care îți acoperă mai multe riscuri.

  2. Nici eu nu am folie speciala ci doar acea folie cu care vin telefoanele de la Huawei direct din fabrica . Eu de fel nu tin un telefon mai mult de 2 sau 3 ani pentru ca nah odata ce se invecheste telefonul nu mai merge cum trebuie , bateria se duce repede , unele aplicatii nu mai sunt compatibile etc …

    Am prieteni care isi bulesc telefoanele si ochii cu tot felul de folii pe care nici un expert nu le recomanda

  3. Cineva scrie articolele prea SEO (bravo!) Am avut folie o singură dată, în urmâ cu 10 ani pe un 6S și m-a salvat… a doua zi am spart folia de sticlă și de atunci n-am mai purtat, uneori (destul de rar, husă)

      • Da, prea on-page lungit și stuffing. Personal apreciez aceste texte, însă nu pe blog personal.

        Am spart vreo 3 sau 4 ecrane.

        Mai trec, mai trec.

        PS: Gravatarele le rezolvi?

        • Cred că așa mi s-a dezvoltat stilul personal de-a lungul timpului. Nu e nimic intenționat. Îmi pare rău că nu e musai pe placul tău, dar sunt sigur că te vei obișnui cu el și nu va mai fi așa nașpa. :))

          Oh, pentru mine spartul ecranelor e un coșmar. De altfel, nu îmi permit să schimb prea des telefonul, de aceea prefer să fiu cât de preventiv se poate.

          La gravatare e ceva de la temă, din câte îmi dau seama. Am văzut că și Marius Sescu are aceeași problemă, fiind Blocksy și la el. Le voi scrie pe suport imediat să văd ce e de făcut.

  4. Și eu prefer fără folie sau husă. Îmi place aspectul telefonului și nu vreau să-l maschez, plus că asta mă motivează să am mai multă grijă de el.

  5. Hello,

    Eu folosesc folie de la Alien Surface din 2018 si ti-o recomand. Daca folosesti husa, ei iti pot personaliza folia pentru ecran dupa modelul husei. Eu am avut in timp si folia pentru ecran compatibila cu carcasa, dar si care acopera ecranul complet.
    Si au si programul de reinnoire a foliei…eu de vreo 2 ani de zile de cand am telefonul asta, doar prin programul lor imi schimb folia.

    Eu iti recomand cu caldura. Give a try!

    • Cel mai probabil că apelez și eu la ei foarte curând.Luna viitoare ar trebui să ofer puțină atenție telefonului și atunci voi lua în considerare. Mersi pentru recomandare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.