Am cumpărat ceasul inteligent Huawei Watch GT3 PRO

Nu de puține ori mi-am manifestat pe aici aprecierea pentru ceasurile inteligente. Am făcut asta pentru că dețin unul de mai bine de trei ani. În 2020 am prins ceva lichidare de stoc pentru Huawei Watch GT în Altex, așa că l-am luat fără a sta prea mult pe gânduri.

Avea un preț bun, îmi doream destul de mult un astfel de ceas și, chiar dacă era vorba despre ceasul expus, l-am luat imediat. De atunci, l-am purtat în 80% din timp.

Îl dădeam jos doar atunci când făceam ceva muncă fizică, pentru că era expus murdăriei sau loviturilor, sau când voiam să port ceva mai elegant. Adevărul este că nu era foarte arătos, iar asta mă făcea să îmi doresc un ceas mai bun.

Cu toate acestea, l-am purtat aproape zilnic în acești trei ani și m-am obișnuit cu funcțiile sale. Alarma e pe ceas, notificările sunt de mare ajutor iar rapoartele oferite mi se par, de asemenea, destul de intuitive. Fiind primul model al celor de la Huawei, GT-ul era destul de limitat în ceea ce privește funcțiile.

Odată cu trecerea timpului, apăreau tot mai rar fețe noi, ba chiar am instalat din sursă externă, la un moment dat, folosind o schemă de pe net.

Nu fac suficient sport, deși mi-aș dori să găsesc unul care să îmi placă, să mă atragă și să mă și pricep totodată, așa că acea monitorizare nu a fost niciodată folosită la capacitate maximă.

Scriam, la un moment dat, o listă cu motive pentru a cumpăra un ceas inteligent. Îl găsiți aici. Voi adăuga mai multe argumente în viitorul apropiat.

După 3 ani de succes cu Huawei Watch GT, am zis că a sosit timpul să fac un upgrade. Nu era neapărat necesar, însă a fost un moft care mi-a adus multă bucurie.

În momentul achiziționării, erau două variante pentru mine: Huawei Watch GT 3 Pro sau Huawei GT 4. Am ales prima variantă, desigur.

De ce am ales ceasul inteligent Huawei Watch GT 3 Pro și nu modelul mai nou?

Ei bine, există o gălăgie de motive:

  • GT 3 PRO era o idee mai accesibil;
  • nu mi s-a părut că Watch GT 4 ar veni cu prea multe noutăți pentru care să plătesc extra;
  • cureaua din piele. Varianta de preț convenabilă pentru mine de la GT 4 implica o curea din silicon, care nu e tocmai pe placul meu.

Acestea au fost motivele de bază. Nu a fost o achiziție pe care să o analizez foarte mult ci mai degrabă, așa cum nu recomandă specialiștii în economii, a fost bazată pe instinct. Totuși, mă bucur de el la aproape o lună de la achiziționare, așa că nu a fost o idee proastă.

Am înțeles că modelul 4 vine cu sistem de operare mai nou însă, în cea mai mare măsură, specificațiile sunt la fel. Designul diferă, dar nu a fost suficient de convingător pentru mine.

Singurul detaliu care mă atrăgea la GT 4 era oferta de pe eMAG. Primești și căști la el. Mi-ar fi prins bine, nu neg.

Asistența vocală de pe GT 4 ar fi fost mișto, de asemenea. Este și ceva AI pe acolo dar cam atât interesant pentru mine.

Sunt și multe aspecte care recomandă GT 3 pro în fața lui GT 4. Spatele din ceramică ar putea fi un astfel de detaliu, de exemplu. La GT 4 înțeleg că e din ceva plastic?

Trecerea de la Huawei GT la GT 3 PRO

Este imensă, desigur. Există brățări inteligente care au mai multe funcții smart decât ceasul meu. Totuși, la brățări nu mă încântă designul prea mult. Cadranul trebuie să fie rotund neapărat, altfel nu mă prea bucură.

Am simțit upgrade-ul în toată splendoarea sa!

Arată muuult mai bine dar și numărul de funcții este mai generos. De exemplu, poți răspunde la apeluri și poți vorbi direct la ceas. În trecut, puteam să jur că este o funcție stupidă, pe care nu aș folosi-o niciodată! Adevărul? Am tras concluzii pripite!

Răspund și vorbesc ocazional la ceas. De exemplu, dacă telefonul e la încărcat și primesc sau trebuie să inițiez un apel, nu îl mai deranjez. La volan este mai simplu și mai safe să folosesc ceasul pentru apeluri.

Ori dacă telefonul e în altă cameră și trebuie să vorbesc, ceasul poate fi folosit în acest sens. Sigur, ar fi fost minunat să existe opțiunea de a folosi o cartelă SIM pe ceas, astfel încât să nu depind de telefon.

Răspunsurile scurte sunt și ele un upgrade. Dacă trebuie să resping un apel, pot oferi un motiv pentru care fac asta.

Apoi, numeroasele aplicații, de asemenea! Să nu mai zic de funcțiile de monitorizare, care sunt mai multe decât în cazul clasicului Huawei GT.

Îmi place și posibilitatea de a folosi ceasul pe post de GPS, atunci când ești la volan, de exemplu.

Așa cum ziceam, trecerea de la GT la GT 3 PRO este, fără să exagerez, de la cer la pământ!

Totuși, nu am renunțat la GT. Va fi ceasul de șantier acum. Sunt curios cât timp va rezista la betoane și alte lucrări de bricolaj de prin curte. Sigur, aspectul din imaginea de mai sus nu este grozav. O schimbare a brățării + o curățare foarte atentă a ecranului l-ar face iar ca nou, sunt sigur.

Vă țin la curent și vă voi spune cât a rezistat. De aceea, ar fi o idee bună să stați pe aproape.

Ce îmi place la ceasul Huawei Watch GT 3 PRO? Păreri după aproape o lună de utilizare

Înainte de toate, ceea ce mi-a plăcut și la bătrânul ceas de la Huawei: autonomia! Uit să îl pun la încărcat, chiar dacă are toate funcțiile activate. Duce lejer mai bine de o săptămână, chiar dacă îl port nonstop și încerc să fiu cât se poate de activ. Am cel puțin o plimbare lungă pe zi.

La următoarea încărcare voi monitoriza atent bateria și revin cu o actualizare.

Apoi, așa cum menționam anterior, apelurile sunt un avantaj pentru mine.

Trebuie să știi, totuși, că există mai multe funcții de monitorizare utile, precum:

  • Monitorizare ritm cardiac;
  • SpO2;
  • Monitorizare somn;
  • Monitorizare stres;
  • Există inclusiv ceva funcție pentru monitorizare ECG;
  • Detectare rigiditate arterială;
  • … și alte nebunii de genul.

Poți inclusiv să redai muzică pe ceas, deși nu știu de ce ai face asta. Încă nu am găsit o idee de scenariu în care muzica redată pe ceas ar fi necesară sau plăcută.

Designul este și el un atu! Fiind realizat din titan, cadranul din safir și cureaua din piele naturală oferă un aspect atrăgător. Voi dori, totuși, în viitor să adaug și o curea metalică. Sunt destul de ieftine în comerț iar schimbarea brățării se face foarte ușor.

După ce am dat cu el într-o șamotă, i-am pus totuși o folie. E mată, așa că nu arată prea bine, însă o voi folosi o perioadă, cât să își scoată banii, iar apoi o voi schimba. Ce să fac dacă am două mâini stângi?

Specificații tehnice

Pentru că fără ele, recenzia mea ar fi incompletă, nu? Chiar dacă pot fi plictisitoare, trebuie să fiu sincer și să recunosc că sunt importante. Nu de alta, dar înainte de păreri și recenzii, consulți prima oară specificațiile atunci când cumperi un produs, nu?

Ei bine, voi încerca să fiu cât de scurt se poate. Eu am optat pentru modelul de 46 mm, așa că avem un ceas inteligent ce poate fi conectat atât la telefoanele cu Android cât și la cele cu iOS. Este realizat din titan și sticlă safir, iar brățările pot fi din diverse materiale. Există mai multe opțiuni în ceea ce privește dimensiunile.

Ecranul e chiar mișto! E un AMOLED de 326ppi, așa că se vede grozav chiar și ziua, când soarele e mai mândru ca oricând. În plus, dimensiunea de 1.43 inch este ideală pentru un ceas smart, zic eu. Rezoluția este de 466 x 466 pixeli.

În ceea ce privește senzorii, există așa: barometru, e-compass, GPS, hearth rate sensor, linear motor și SpO2.

Funcțiile nu-s nici ele puține:

  • Alarmă;
  • Apelare Bluetooth;
  • Ceas – ar fi fost și culmea să lipsească;
  • Cronometru;
  • Difuzor – numai bun de redat muzica din tendințe;
  • Excerciții de respirație;
  • Female Health Tracking;
  • Fitness tracker;
  • Microfon – în caz că vrei să dai și dedicații;
  • Notificări;
  • Remote camera – folosiți?
  • Vreme, de mare ajutor pentru un curios ca mine.

Bateria se încarcă rapid, în doar 85 minute. Rapid în ideea că obții 25% în 10 min, ceea ce e suficient pentru cel puțin 2-3 zile, în funcție și de regimul de exploatare. Ei promit o autonomie de 2 săptămâni. Probabil că va trebuie să dezactivezi din monitorizări pentru a ajunge la recordul ăsta. Totuși, 10-11 zile de autonomie le poți obține lejer.

Spatele este realizat din ceramică nanocristalină. Ei zic că este mai confortabil. Așa și pare.

Sunt peste 100 de moduri de antrenament pe care abia aștept să le încerc. Bine, nu acum, dar la un moment dat sigur le voi încerca.

Există o galerie de aplicații, dacă îți dorești mai multe. Am instalat și eu câteva de pe acolo, chiar dacă nu le-am folosit încă.

Are la bază sistemul de operare HarmonyOS. Al meu a primit varianta 3. Au fost câteva actualizări la început iar de atunci nu a mai venit nici una. Sper să mai apară, totuși.

Este rezistent la apă și probabil că mai există o mulțime de lucruri de spus despre el. Totuși, având în plan să îl folosesc cel puțin 3-4 ani, sigur voi actualiza acest articol adesea, așa că îl poți salva dacă plănuiești să cumperi acest ceas.

Ce nu îmi place la Huawei Watch GT 3 PRO?

Nu este perfect, deși nu m-aș fi supărat să fie. A fost aproape, oricum!

Dacă ar fi funcționat NFC-ul, atunci ar fi fost minunat. Doar că asta nu se întâmplă, cel puțin momentan. Sperăm că pe viitor vor lua măsuri în acest sens, astfel încât să se rezolve problema.

De asemenea, mi-ar fi plăcut să existe posibilitatea de a adăuga un e-sim sau ceva asemănător, astfel încât să poți lăsa telefonul acasă, iar lumea să poată da de tine, în caz de urgențe.

Preț, păreri și concluzii de final despre ceasul Huawei Watch GT 3 PRO

Este achiziția care, fără doar și poate, mi-a oferit multă bucurie! Era o dorință veche, așa că mă entuziasmează încă și astăzi, la aproape o lună de la achiziționare.

Eu l-am prins cu 1.189 lei iar în momentul în care scriu articolul, varianta care vine cu o curea din piele este 1.399 lei aici. Totuși, există și un cod de reducere de 15% care îl duce la același preț de 1.189 de lei. Să îl folosiți, dacă mai e disponibil.

Dacă porți ceas și dacă te încântă ideea de a folosi un smartwatch, Huawei Watch GT 3 PRO este o alegere pe care probabil nu o vei regreta.

Trebuie să verifici și prețurile variantelor mai noi și să faci o comparație atentă. Merită să iei varianta mai nouă, ori ba?

Nu sunt de ignorat nici cele peste 224 de review-uri de pe eMAG, marea majoritate fiind pozitive. Asta ne arată că reprezintă o alegere inspirată, nu?

Eu unul îl recomand. Așa că puteți folosi butonul de mai jos.

Distribuie articolul:

14 comentarii

  1. Eu am versiunea aceasta de aproape un an https://www.emag.ro/smartwatch-huawei-watch-gt-3-pro-titanium-strap-light-55028834/pd/D04VWSMBM/ … cu brățara de piele o să-ți blestemi zilele… vorbim peste vreun an… am avut așa ceva pe GT 2 și efectiv s-a făcut într-un hal fără de hal… bine, nici eu n-am fost atent cu ea… adică am folosit ceasul ca orice ceas… după un an am optat pentru una de silicon… dar aceasta a fost acum mulți ani în urmă…

  2. Uite ca acum am vazut ca Huawei este peste Samsung la curea, chiar daca Samsung o are mai confortabila. Daca te uiti la forma ei parca vine ca un U pe mana, preia din forma ei.

  3. Daca vrei acces la toata agenda (nu doar la 10 nr favorite) si eSim, Watch 3 pro e ceea ce cauti.
    Eu am returnat GT 3 pro pentru Watch 3 pro … GT-ul mi s-a parut mult prea castrat de functii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.