Am vrut să cumpăr o capră pentru tăiat lemne dar am ales să o construiesc

Unul dintre obiectivele pentru această primăvară era să adun ceva lemn de foc, pentru ca anul viitor să îl am uscat, numai bun pentru grătar și cuptor. Prin urmare, am făcut echipă cu tata pentru a tăia și căra niște salcâmi acasă, cu diametru de 10-20 cm.

Inițial, am improvizat o capră rapid, chiar din lemnele de salcâm, pe care le-am prins cu coliere de plastic, pentru că nici măcar sârmă nu aveam la îndemână. Și-a făcut treaba, chiar dacă nu era foarte stabilă, iar la final de zi a fost tăiată și ea.

Mai apoi am zis că trebuie neapărat să cumpăr o capră ca lumea. Și nu mă refer la caprele astea și nici la astea ci la o capră pentru tăiat lemne, care arată cam așa:

Modelul ăsta era disponibil în Leroy Merlin la 150 de lei. Totuși, nu am cumpărat-o. Ca structură era destul de ok, pentru că puteai tăia fără a da cu lanțul în fier, dar mai ales pentru că era ușoară și pliabilă, așa că nu m-aș fi împiedicat de ea prin curte.

Totuși, nu era perfectă. Iar asta pentru că părea, totuși, fragilă și nu foarte stabilă. Dar cea mai mare problemă era înălțimea. Ar fi trebuit să stau aplecat mereu, iar după câteva ore de tăiat lemne, sigur ar fi apărut durerile de spate. Așa că nu am mai cumpărat-o.

După ce am adus încă o căruță cu lemn de foc, am zis că trebuie să improvizez o capră mai bună. Inițial am zis că voi folosi scândură, însă am găsit niște leațuri în magazia cu lemne, unele chiar date cu lac, ce au fost folosite la o bancă, așa că s-au dovedit a fi numai bune.

Pe scurt, am folosit doar resturi din lemn, de aceea nu este perfectă, dar rezultatul arată cam așa:

Uitasem că ar fi trebuit să las o distanță mai mică între primele brațe, pentru a tăia ultima bucată de lemn care mereu rămâne prea lungă, așa că am fost nevoit să improvizez, adăugând acele bucăți din stânga drujbei. Totuși, chiar dacă nu erau foarte stabile, și-au făcut treaba.

Cel mai probabil că voi adăuga alte două brațe, ceva mai solide, pe care le voi consolida. De asemenea, ar trebui să dau tot lemnul cu lac sau cu vopsea, astfel încât să o pot folosi cât mai mulți ani.

De acu` nu mai rămâne decât să îi găsesc un loc unde să nu mă împiedic de ea prea rău.

În 10 minute a fost gata și am economisit 150 RON. Destul de bine, nu?

Distribuie articolul:

2 comentarii

  1. E mai bine sa improvizezi decat sa dai niste bani si sa te mai si chinui dupa aia , sa nu ai nici pozitii bune , sa stai incordat si in tensiune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.