Atenție la sculele resigilate

Sunt un fan al uneltelor resigilate, așa că le comand ori de câte ori am ocazia. Atât timp cât îmi oferă oportunitatea de a economisi niște bani, de ce nu? În plus, dacă produsul nu are nimic defect, ci doar câteva zgârieturi minore pe carcasă sau doar pe ambalaj, nu strică să plătești cu 50-100 lei mai puțin.

Totuși, cred că alegerea produselor resigilate vine și cu provocări la pachet. De exemplu, anul trecut am comandat o drujbă electrică, tot resigilată, despre care am povestit pe scurt aici. Recenzia drujbei ar trebui să apară abia zilele următoare, iar asta pentru că nu m-a bucurat deloc achiziția, inițial.

Pur și simplu mi se părea prea slabă pentru a tăia decent, așa că am folosit-o să tai câteva resturi de deșeuri din construcții, la foișor și cam atât. De altfel, toate aceste lucrări au pus la punct lanțul și lama, așa că nu a mai putut fi folosită până de curând.

Ei bine, entuziasmul mi s-a schimbat complet zilele trecute, după ce am schimbat lama și lanțul. Efectiv nu îmi venea să cred cât de bine poate să taie, așa că singura supărare a fost că nu aveam suficiente lemne de tăiat. Prin urmare, tre` să fac provizii cât de curând, ca să nu mai dau bani pe cărbunii pentru grătar.

Dată fiind schimbarea atât de vizibilă, nu pot să cred decât că lanțul și lama au fost deja forjate bine de primul proprietar, așa că au ajuns la mine deja obosite. Altfel nu îmi explic. Mă bucur însă că face treabă bună acum și mai ales că mă pot baza pe ea în continuare. Nu de alta, dar am încă multă treabă cu ea.

Sigur, probabil că un priceput ar fi putut observa ceva semne de uzură pe lamă/lanț, dar desigur că nu a fost cazul meu. Prin urmare, multă grijă la sculele și uneltele resigilate! Nu cumva să vină obosite.

Distribuie articolul:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.