Bosch are un sistem mișto de suport și de achiziționare a pieselor de schimb

În primăvara anului trecut mi-am făcut curaj să comand o drujbă electrică. Mai precis, este vorba despre acest model. O găsisem resigilată la 320 de lei, așa că am zis că e afacere.

Nu am folosit-o prea mult, e drept. Am tăiat ceva resturi de materiale lemnoase din construcții și la cât de multă grijă am avut, am dat cu ea în cuie fix la ultimul lemn. În fine, mi-a ascuțit-o cineva apoi am folosit-o intens la ridicarea foișorului, momente în care s-a mai atins și cărămida cu ea. Adevărul este că la astfel de construcții, o drujbă electrică e ce trebuie datorită greutății reduse și a simplității de pornire, în comparație cu cele pe benzină.

Încurcă cablul uneori, e drept, dar în acest sens există cele cu acumulator. M-am mai jucat și eu cu ea, pentru a face niște rondele din lemn pentru o poliță unde îmi pun telefonul și boxa portabilă la încărcat. Cred că atunci am tras cel mai tare de ea, fiind vorba despre un trunchi foarte uscat.

Nu știu exact ce fel de esență e corcodușul, dar știu sigur că am tras mult de ea ca să pot obține niște rondele. Prin urmare, cred că atunci am obosit și lama drujbei.

Nu mă pricep, dar am observat că nu taie la fel de bine precum la început. Prin urmare, verdictul tatălui dar și al unui prieten a fost următorul: e nevoie de lanț nou dar și de o lamă nouă.

Nu știu exact care sunt detaliile de care să ții cont atunci când cumperi aceste consumabile, așa că am mers direct cu drujba la depozitul din localitate. Nu am găsit produsele potrivite acolo, așa că am zis să apelez la cei de la Bosch să vină cu recomandări.

M-am folosit de sistemul lor de suport, am trimis un mail și în aceeași zi a sosit și răspunsul.

Mi s-a recomandat să intru pe acest site acolo unde am introdus un cod luat de pe drujbă. Codul m-a dus la pagina cu produsul meu dezmembrat în câteva zeci de componente:

Apăsând pe fiecare număr în parte, poți comanda piesa de care ai nevoie. Aparent, lanțul și lama mă costă 140 de lei. Cam mult, e drept, parcă nu aș da atât, însă sper ca prețul să reflecte calitatea. Transportul e gratuit pentru comenzi de peste 125 RON.

De altfel, mi se pare foarte mișto că găsești fiecare componentă de care ai putea avea nevoie în cazul unei defecțiuni. Probabil că e un detaliu care face diferența între o sculă de brand și una anonimă, chiar dacă toată lumea zice că nici Bosch nu mai e ce a fost odată.

Cel mai probabil că în viitorul apropiat voi apela și la sistemul lor de garanție, căci am văzut că mi-a curs uleiul de ungere din ea peste iarnă. Sper doar să nu fie o defecțiune, că nu aș avea chef de trimis colete, însă vă țin la curent.

Nu am apucat să povestesc prea mult despre ea, pentru că a fost folosită destul de puțin. Totuși, sper ca anul acesta să o pun mai mult la treabă, să își merite banii.

De asemenea, nu am apucat încă să descopăr mai multe informații despre această sculă, fiind destul de complicată pentru mine. Va trebui să învăț cum se ascute lanțul, sau chiar să iau un aparat special pentru asta. Dar toate la timpul lor.

De altfel, comanda a fost livrată foarte rapid. A doua zi am primit și produsul, când nu mă așteptam. Culmea e că așteptam tot un produs de la Bosch, dar despre el într-un alt articol.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.