Tenda IT7-LRS este o cameră de supraveghere ieftină și bună

Deși o folosesc de aproape o lună, sau chiar mai mult dacă nu mă înșel, greu am înțeles care este diferența între Tenda IT7-LRS și modelul IT6-LRS, despre care am scris chiar de curând.

Am încercat să fiu atent la design, la detaliile tehnice de pe cutie și am căutat și pe internet și nu găseam diferența dintre cele două modele. Abia într-un final am aflat că mi-a scăpat un detaliu: numărul de megapixeli. Mai precis, dacă IT6-LRS are 3MP, acest model este ceva mai dotat și oferă 4MP. În rest, specificațiile sunt cam aceleași.

Fiind atât de asemănătoare cu camera IT6-LRS, tot ce am zis în recenzia sa este valabil și pentru această cameră.

Totuși, merită să scriu câteva rânduri și despre ea. Asta pentru că poate sunt oameni care caută informații despre camera de supraveghere Tenda IT7-LRS, iar dacă tot am avut ocazia să pun mâna pe astfel de gadgeturi, de ce să nu îmi împărtășesc opiniile?

Recenzie Tenda IT7-LRS

Așadar, Tenda IT7-LRS este o cameră de supraveghere ce poate fi instalată atât la interior cât și la exterior. Dacă alegi să o montezi afară, ai grijă să folosești acel accesoriu care își propune să protejeze conectarea la portul LAN. Îl găsești în cutie, are nișe garnituri și pare a fi foarte ușor de folosit.

Chiar dacă am instalat-o afară, eu nu am folosit accesoriul respectiv, pentru că au rămas cablurile în casă. Le-am păstrat însă, pentru orice eventualitate, în cazul în care mă voi decide să mut camerele, la un moment dat.

Instalarea camerei

În cutie găsești aproape tot ce îți trebuie pentru instalare: cameră, cablu internet și cablu de alimentare. Lipsește suportul, așa că va trebui să cumperi unul separat. Găsești și pe eMAG, la 20 de lei dar sigur și în alte magazine de specialitate. Ori poți improviza, mai ales dacă ai șuruburile potrivite.

Odată montata camera în locul dorit, poți conecta cablurile. Pune cablul LAN în routerul la care ai conectat și NVR-ul iar mai apoi adaugă camera din setările acestuia din urmă.

Tot ce trebuie să faci este să dai click dreapta pe unul dintre micile ecrane negre și îți va apărea opțiunea de adăugare a unei noi camere de supraveghere.

În cazul în care întâmpini probleme în conectarea camerei, este probabil ca acestea să fie cauzată de IP-urile setate. Verifică să fie aceleași precum în cazul NVR-ului iar problema va dispărea, sunt sigur.

Aplicație de mobil

Nu ține de meritele camerei, ci mai degrabă de ale NVR-ului, însă este important de precizat că imaginile pot fi accesate foarte ușor de pe telefonul mobil.

Poți folosi aplicația TDSEE pentru asta. Interesant nume, apropo.

Aici ai acces la imagini în timp real, poți înregistra imaginile la care te uiți, poți realiza capturi de ecran sau poți verifica ce s-a întâmplat în trecut prin fața camerelor. În plus, imaginile sunt transmise foarte fluent.

Specificații tehnice

În ceea ce privește specificațiile tehnice, sunt câteva detalii care merită menționate:

Mai precis, rezoluția este de 4MP, asta înseamnă că imaginile sunt, cel puțin în teorie, mai bune decât cele oferite de modelul anterior. Eu nu am ochiul atât de fin, așa că nu găsesc o diferență majoră. Imaginile ambelor camere sunt clare și calitative. Pentru un utilizator simplu, așa ca mine, este tot ce contează.

Imaginile furnizate sunt Ultra HD, este înregistrat sunetul, există un senzor de mișcare precum și tehnologia ultra-long night vision.

Datorită tehnologiei din urmă, noaptea poate capta imagini de până la 50 de metri. În plus, este rezistentă la apă și praf, iar codarea H.265 permite o stocare mai măruntă întocmai pentru ca spațiul de pe HDD să nu fie solicitat la capacitate maximă.

Mai jos, două capturi realizate imaginilor surprinse cu această cameră:

Concluzii

Așadar, numai cuvinte de laudă și despre Tenda IT7-LRS. Ținând cont că la ora scrierii acestui articol prețul său era de aproximativ 250 lei atunci raportul calitate/preț este mai mult decât decent.

Imaginile sunt foarte ok, camera pare solidă și durabilă, iar instalarea se poate face foarte ușor. Sigur, se pierde din calitate la zoom, dar nu cred că poți avea așteptări atât de mari la un astfel de preț.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.