Recenzie NVR Tenda N3L-16H, securitate înainte de toate

După ce ai mei s-au mutat, casa unde am crescut a rămas destul de singură. Trec ai mei zilnic pe acolo, pentru că mai sunt păsările p-acolo și un cățel, iar totodată nu sunt la o distanță foarte mare de ea. Cu toate acestea, cu timpul sunt sigur că nu vor mai trece la fel de des.

Fiind cuibușorul de relaxare, unde voi trage ori de câte ori am chef de viață rurală, relaxare și natură, am zis că e musai să fie câteva camere de supraveghere pe acolo.

Nu mai sunt lucruri de valoare și totodată n-am mai auzit de furtișaguri prin zonă, însă mai bine să previi decât să pățești. În plus, există și vecini mai puțin ok, ceea ce m-a făcut să îmi doresc un sistem de supraveghere.

În perioada următoare voi prezenta fiecare componentă în parte așa că voi începe cu ce altceva, dacă nu cu NVR-ul? Este inima sistemului de supraveghere, preia imaginile și le stochează sau le distribuie mai departe. Îți permite să conectezi mai multe camere și să le configurezi după bunul plac.

Să trecem la treabă și să vorbim despre NVR-ul Tenda N3-L16H, că doar despre asta este vorba în acest articol.

Recenzie NVR Tenda N3L-16H

Să începem cu prima impresie și cu conținutul din cutie. Pe lângă dispozitivul principal, mai avem un cablu de alimentare, un mouse, șuruburi pentru prinderea hardului și manualul de instrucțiuni, desigur.

Are 16 canale video, ceea ce înseamnă că poți conecta până la 16 camere de supraveghere. Eu am pus doar două, momentan, însă sper că le voi înmulți. Ar mai fi necesare 2, presupun eu.

Preia până la 30 cadre pe secundă iar stocarea se poate face fie pe un HDD, care nu este inclus, de până la 10 TB dar și în cloud. Ai nevoie de un abonament premium pentru asta.

Există două moduri video, anume modul Normal și modul Alarm. Folosind aplicația de telefon, TDSEE, poți fi notificat atunci când sesizează o notificare. Sensibilitatea se poate modifica, însă eu am umblat pe acolo și eram notificat ori de câte ori se mișca o frunză. Așa că le-am dezactivat. Abia aștept să ajung iar la țară să schimb asta. Păcat că nu se poate de la distanță.

În ceea ce privește conectivitatea, există un port HDMI, un port RJ-45, un port USB 2.0 și un port VGA. Trebuie să conectezi un monitor la el, iar eu m-am folosit de portul VGA pentru asta.

Rezoluțiile de înregistrare pot fi următoarele: 8MP, 6MP, 5MP, 4MP, 3MP, 1080P și D1.

Eu am folosit camere Tenda, însă suportă și alte camere realizate de alți producători.

Important de menționat este tehnologia de codare/decodare inteligentă H.265+. Acesteia i se datorează posibilitatea de a ocupa mai puțin spațiu pentru imaginile stocate.

De asemenea, descopăr din lista de specificații faptul că există tehnologia de izolare a sectoarelor defecte de pe HDD. În acest fel, sistemul le evită, așa că datele for fi salvate în continuare fără probleme. Bună treabă!

Cum se instalează acest NVR

Recunosc că mă așteptam să fie mult mai dificil totul. Știu că toți cei care își instalau sisteme de supraveghere apelau la diferite firme care se ocupă cu asta. Așa că puteam să jur că e o treabă tare complicată. Mă bazam însă pe internet și intuiție, așa că nu mi-am făcut prea multe griji.

Mare dreptate am avut. Instalarea se face mai ușor decât ai crede.

  • Înainte de toate, trebuie să conectezi HDD-ul, ceea ce se face foarte ușor. Doar scoți câteva șuruburi, conectezi HDD-ul la portul disponibil și îl prinzi înapoi în șuruburi;
  • Următorul lucru pe care trebuie să îl faci este să conectezi un monitor folosind porturile disponibile, mouse-ul și cablul de alimentare;
  • Se conectează la internet printr-un cablu LAN, apoi tot ce îți rămâne de făcut este să îi conectezi camerele. Acestea le vei conecta la router, dar despre ele vorbim în alte articole, pe care le voi publica foarte curând.

Experiența de utilizare

Așa cum spuneam, mă așteptam să fie mai dificil să te joci cu astfel de jucării. Dar se pare că nu e chiar așa.

Odată conectate toate treburile, am căutat să instalez cât mai rapid instalația pe telefon, căci asta mă interesa cel mai mult. Aplicației îi zice TDSEE și nu neg că mi-ar fi plăcut să existe ceva soft și pentru PC. Dar se pare că nu este și nici să mă complic cu emulatoare nu aș vrea.

Totul este intuitiv, așa că dacă te pricepi cât de cât la tehnologie, cel mai probabil că nu vei avea probleme din acest punct de vedere.

În softul de administrare de pe monitor sunt o mulțime de setări utile și voi reveni, cel mai probabil, cu fotografii de acolo de îndată ce ajung iarăși la țară. La instalare am avut o lumină imposibilă și nu mi-a ieșit nici o fotografie acătării, așa că nu avea rost să le pun.

Momentan mă pot declara super mulțumit de NVR. Exista loc de mai bine la anumite capitole, chiar și aplicația se mișcă greoi uneori, însă și costul de achiziție este unul accesibil. Prin urmare, așteptările trebuie bine ancorate.

Aștept, de asemenea, întrebări despre acest NVR despre care cred că este ceea ce trebuie atunci când ai nevoie de un astfel de dispozitiv.

Distribuie articolul:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.