Skip to content

Ce a fost înainte de Social Media?

Comunicare sinceră. Asta cred eu că a fost.

Avem acum atâtea metode de a vorbi cu prietenii încât parcă nu mai are niciun farmec. Putem comunica pe Facebook, pe Skype, WhatsApp, Twitter, Google+, Email și cu siguranță mai există foarte multe canale de comunicare.

Mesajele se trimit instant, ne vedem și ne auzim în timp real ca și cum ar exista o discuție face to face însă parcă nu mai știm să comunicăm sincer.

Mă întreb acum: cum o fi fost oare pe vremea când se trimiteau scrisori. Cred că tare frumos. Chiar dacă nu era prea eficient să stai și să aștepți zile bune răspunsul. Farmecul era altul. Probabil era tare fain să aștepți o scrisoare de la cei dragi și cred că mare era bucuria când poștașul îți bătea la ușă. Mai mult decât atât, pe acea hârtie împărtășeai toate sentimentele și toate trăirile din ultima vreme și nu te rezumai doar la câteva cuminte.

Atunci, comunicarea și socializarea era mai apreciată decât acum, chiar dacă acum dispunem de mult mai multe metode prin care putem face asta. Se pare că în ciuda faptului că avem o mulțime de variante, nu știm să folosim niciuna așa cum trebuie.

Când ne trezim intrăm pe Facebook, când vedem un film intrăm și pe Facebook, când suntem la meci ne dăm check in pe Facebook și chiar atunci când ieșim la o cafea, cică pentru a comunica, mai aruncăm și un ochi pe Facebook că poate s-o fi întâmplat ceva interesant.

Concluzia e simplă: cu cât avem mai multe metode de comunicare cu atât știm să comunicăm mai puțin.

scrisori

2 Comments

  1. Mirabela Mirabela

    Conversația prin scrisori era benefică protagoniștilor unei povești de iubire. Exista emoția așteptării, iar mesajele transmise conțineau evenimente importante, sentimente nu banalități precum azi. Oamenii vorbeau mult mai rar iar superficialitatea unei conversații nu exista. Așadar concluzia ta e cât se poate de adevărată.

    • Mă bucur că suntem de acord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.