Cât de des se schimbă pasta procesorului?

Am niște mici probleme cu laptopul. Anume, acesta obișnuiește să se înfierbânte din când în când, iar un prim lucru pe care am decis să îl fac în acest sens a fost să îl duc la curățat. Iar dacă tot ajunge să fie deschis pentru a fi îndepărtat praful și alte probleme ce mai sunt pe acolo, m-am gândit că n-ar fi rău să îi schimb și pasta termoconductoare.

Doar că am oscilat destul de mult asupra acestei idei. În primul rând, m-am gândit că poate nu e cu adevărat nevoie să fac asta. Prin urmare, mai întâi am folosit un progrămel care îți spune ce temperatură are procesorul. Văzând că se încinge destul de mult atunci când vreun program trage mai tare de el, am decis să o schimb.

Altfel spus, pasta procesorului ar trebui schimbată atunci când temperaturile îți oferă un motiv să faci asta. Chiar și Intel spune că pasta termoconductoare nu ar trebui schimbată atât de des.

Eu am laptopul de vreo 3 ani și ceva, de acuma, motiv pentru care sunt sigur că ar fi benefică o schimbare a pastei procesorului.

Chiar dacă noile procesoare suportă temperaturi mai mari decât în mod obișnuit, ar fi ideal ca temperatura să fie păstrată la un nivel cât mai scăzut, întocmai pentru ca procesorul să dispună de condiții optime pentru performanțe înalte.

Sigur, un sistem de răcire eficient e recomandat, însă și acesta costă. Totuși, nu ar fi deloc rău să ai în vedere schimbarea pastei cel puțin ocazional, la câțiva ani, și totodată să folosești o pastă termoconductoare bună iar astfel totul va fi bine.

Voi cât de des schimbați pasta termoconductoare a procesorului?

Distribuie articolul:

3 Comentarii

Spune ceva

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.