Filme românești bune? Vreau recomandări

De ceva timp am prins mare drag față de filmele românești. Mă refer la cele noi, deși majoritatea celor trecuți de vârsta de 50 de ani îmi vor zice că nu se mai fac filme ca altădată. Ei bine… trăim acum, nu altădată.

Sunt mulți actori români care îmi plac. Îmi sunt simpatici și mi-e drag să mă uit la filmele lor.

Aștept cu drag serialele noi românești, precum Umbre sau Hackerville, ba chiar mă uit și la Vlad. Cel din urmă m-a impresionat inițial, însă evoluția sa nu e chiar cea așteptată. Îl voi urmări totuși până la capăt.

De ceva timp mă tot uit pe Cinepub. Cu siguranță ați auzit de el, iar dacă nu.. ar trebui! Sunt o mulțime de materiale mișto acolo. Am văzut multe scurtmetraje iar acum am luat la rând și lungmetrajele.

Da… nu se compară ale noastre cu ale americanilor. Doar că obișnuiesc să mai lucrez de la laptop în timp ce am un film pe tv și, chiar dacă nu sunt 100% atent la el, tot înțeleg ceva din el.

Cred totuși că avem mulți actori buni. Cel puțin în limita mea de a judeca un actor.. îi consider buni. Nu avem bugetele necesare, dar talent există.

Și am de gând să mă tot uit la filme românești, în limita posibilităților.

Din păcate e greu să prinzi filmele noi. În Botoșani știu că le poți vedea la Cinema Unirea, un cinematograf vechi de altfel dar unde poți vedea filmele pentru un preț foarte bun.

În Suceava nu cred că există un astfel de cinematograf, iar online nu le poți vedea nici legal, dar nici ilegal.

Voi ce filme românești ați văzut și v-au plăcut atât de mult încât le-ați recomanda și altora? Mi-ar plăcea să facem o listă luuuungă în secțiunea de comentarii.

Distribuie articolul:

2 comentarii

  1. Un pas in urma serafimilor, Nunta muta, Tata muta muntii, Moartea dlui Lazarescu, Vlad….daa, Filantropica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.