Recenzie cameră de supraveghere Tenda IT6-LRS

Așa cum promiteam în articolul despre NVR-ul Tenda, voi scrie câte un articol și despre fiecare cameră de supraveghere video conectată. Sunt două, deocamdată, iar acum vorbesc despre una dintre ele, anume Tenda IT6-LRS.

Dacă ai nevoie de o cameră de supraveghere accesibilă din punct de vedere al prețului, dar bună din punct de vedere al performanței, atunci aceasta este o opțiune pe care merită să o ai în vedere. Pentru a te convinge, citește în continuare articolul meu.

Să începem cu începutul, vorba aia. Ce avem în cutia Tenda IT6-LRS? Nu prea multe, doar camera, un cablu LAN și cablul de încărcare. Cum nu am mai folosit astfel de jucării până acum, m-am tot uitat lung după suport. Ei bine, el chiar nu există, ci trebuie să îl cumperi separat. Oare așa se obișnuiește? Nici nu știu.

Am căutat o vreme un braț pentru a putea monta cu ușurință camera de supraveghere, iar într-un final am ales acest model. Este ieftin, ușor de montat și pare a fi suficient de durabil. Prin urmare, îl puteți avea în vedere și voi.

Cum se instalează camera?

Este mai simplu decât ai putea crede. Tot ce trebuie să faci este să îi asiguri o sursă de alimentare, adică să o pui în priză, iar cu ajutorul unui cablu pentru internet să o conectezi la router. O vei găsi mai apoi pe NVR, iar pașii pentru configurare sunt destul de simplu de urmat.

Cu doar 2-3 clickuri rezolvi totul.

Practic, tot ce trebuie să faci este să te duci în Live View, să dai click dreapta pe una dintre căsuțele negre și apoi ai Add Camera. Apasă butonul și vei găsi camera în listă. Bifeaz-o, apasă Add și cam aia a fost.

În caz că nu merge, asigură-te că IP-urile sunt setate corect. Există, de asemenea, opțiunea de auto-adăugare a camerelor. Ai putea să o folosești.

Calitatea imaginilor surprinse de camera de supraveghere Tenda IT6-LRS

Am fost surprins de calitatea imaginilor surprinse de camera recent montată. Nu știu care erau așteptările mele, însă cert e că acestea au fost ușor depășite.

Pe timp de zi imaginile sunt impecabile, aș spune, iar pe timp de noapte mai mult decât ți-ai putea dori. Totuși, este important de precizat un lucru: subiecții sunt filmați excelent de aproape, însă de la distanță – în caz că e nevoie de zoom – imaginile nu sunt la fel de bune.

Totuși, dacă poziționezi camera strategic, în fața ușii sau a porții, cu siguranță își va face treaba de minune.

Mai jos două exemple în acest sens. Am făcut doar fotografii pentru că, în lipsă de acțiune, nu prea am avut ce surprinde. Rămâne să modific sensibilitatea, astfel încât să nu mă notifice când bate vântul, ci la mișcări mai serioase.

Apoi voi reveni, cel mai probabil, și cu un video în actualizarea acestui articol.

Cam urâtă priveliștea, știu. Actualizez la primăvară când totul e verde, frumos și ordonat.

Luminozitatea bună pe timp de noapte e datorată, cel mai probabil, și neonului de pe stâlp pe care îl puteți observa în imagine. Cealaltă cameră, despre care voi scrie curând, nu are parte de așa lumină, așa că imaginea este o idee mai întunecată.

Specificații tehnice

Imaginile furnizate de această cameră tip bullet sunt UHD, cel puțin așa spun specificațiile. Există tehnologia de comprimare H.265 iar vizibilitatea pe timp de noapte ar fi până la 60 de metri. Important de precizat este rezistența la apă și praf. Aveți însă grijă să protejați cablul LAN, folosind accesoriul inclus. Poate fi controlată de pe telefon, adică poți accesa imaginile sale, și totodată înregistrează sunetul. Aparent, acest se aude destul de clar.

Rezoluția de filmare este de 3MP, mai precis 2304 x 1296. Vizibilitatea nocturnă este garantată de tehnologia infraroșu și există tehnologia pentru detecția mișcării.

Sunetul poate fi preluat de până la 5 metri, ceea ce înseamnă că microfonul este suficient de sensibil.

Poate fi conectată și la alte NVR-uri, nu doar la cele Tenda.

Montarea se poate face atât pe perete, cât și pe tavan, în funcție de posibilități.

Concluzii

Personal sunt foarte mulțumit de ea. Aștept să văd cum se comportă de-a lungul timpului, însă pentru mine e ce trebuie. Nu bate ea la distanță mare, dar nici nu e necesar atât timp cât o poziționezi strategic.

În plus, are și un preț accesibil, așa că merită să o ai și tu în vedere. Raportul calitate-preț este foarte bun.

Distribuie articolul:

11 comentarii

 1. Nu știu de ce dar am o aversiune față de acest brand… poate din cauza faptului că sună ca tinda 🙂

  Dar tot citesc că oamenii folosesc și sunt destul de mulțumiți… ieftin și cât dai atât face… nu poți avea pretenții mai ridicate…

  Eu mă uit după ceva consacrat, un kit de 4 camere dar la prima stricare prețul se duce la aproape 1.000 de euro fără instalare…

   • Eu am setate așteptări foarte ridicate… dai un ban dar stai în față… mă interesează ceva care să funcționeze independent de rețeaua electrică a casei că eu am cutia de distribuție și contorul de energie la limita de proprietate pe exterior… și un deștept poate opri energia electrică de acolo și te… pe tot sistemul de supraveghere.

    Studiez încă problema… mă gândeam la ceva cu panou fotovoltaic și acumulator, wireless, date mobile, etc… dar au niște prețuri că mai pui încă pe atât și-ți iei un Spring prin programul Rabla Plus.

    Până una alta am asigurare de 450 euro/an la tot ce se poate întâmpla…

    • Doar cu panou mă gândesc că poți rezolva, însă ai nevoie de ceva suficient de puternic și de suficienți acumulatori care să ducă și în zilele fără soare, cum adesea avem parte iarna. Nu poți pune un lacăt, sau ceva, la contorul de energie? Nu că nu ar putea fi spart, în caz că cineva chiar își dorește asta.

     Deloc ieftină asigurarea ta. Dar măcar ești liniștit.

     • La asigurare e prins tot, dar tot ce-ți poți imagina, inclusiv eventuale daune provocate vecinilor… mai puțin puțin riscurile datorate unui război… am întrebat explicit aceasta că o am doar de un an.

      Cât privește lacătul, există unul pe contor pus de către Electrica Distribuție dar înainte/după contor e un set de siguranțe protejat de o ușiță de plastic care se sparge cu pumnul/piciorul și o încui degeaba.

      Legat de camere cred că am găsit ceva care ziceau că pot duce acumulatorii până la 3 – 5 săptămâni într-un mod economic, intră în stand-by dacă nu există mișcare în aria protejată și se activează la mișcare și înregistrează. Practic nu prea ai sistem de supraveghere și trebuie poziționate foarte precis că dacă trece o pisică prin raza de acțiune… pa autonomie ridicată.

  • Cu plăcere. Să știi că sunt chiar solide. NVR-ul pare a fi mai fragil, însă camerele par a fi durabile. Oricum, voi actualiza articolul odată cu trecerea timpului, pentru a adăuga noi impresii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.