Sfaturi utile pentru alegerea patului pentru copil

Alegerea pătuțului pentru piticotul dvs. este o parte integrantă a îndatoririlor unui părinte. Fie că alegeți un loc potrivit pentru somnul de calitate al bebelușului nou-născut sau pentru un elev, este important să alegeți un pat care să garanteze odihna și siguranța copilului dvs.

În acest articol, vom aborda câteva dintre sfaturile de bază pe care le puteți urma când alegeți pătuțul copilului, inclusiv tipurile de paturi în funcție de vârstă și dimensiune, sfaturi atunci când spațiul și bugetul sunt limitate, materiale adecvate pentru copii și multe altele.

De ce fel de protecție are nevoie copilul dvs. și ce vârstă are?

Acestea sunt unele dintre primele aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un pat de copil. Începeți prin a stabili dacă sunteți în căutarea unui pat pentru unul sau mai mulți copii.

Au copilașii dvs. un sistem locomotor bine dezvoltat și care sunt obiceiurile lor de somn? Obiceiurile de somn se pot referi la diverse lucruri pe care un copil le face în timpul orelor nopții, cum ar fi trezitul frecvent pentru a merge la toaletă, mersul în somn etc.

Răspunsul la aceste întrebări vă poate influența alegerile, cum ar fi faptul că trebuie să căutați paturi cu pereți despărțitori cu lamele mai înalte pentru a asigura o mai mare siguranță.

Ce vârstă are copilul pentru care căutați pat? Paturile standard pentru nou-născuți și copiii cu vârste de până la 2 ani sunt diferite de cele pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani și pentru elevii mai mari.

Stabiliți intervalul de vârstă în care ați dori ca copilul dvs. să folosească patul pentru a limita căutarea. Acest lucru ne duce și spre următorul aspect – ce tipuri de paturi pentru copii există?

Feluri/tipuri de paturi pentru copii

Să începem prin a vedea ce tipuri de paturi sunt potrivite pentru copiii de o anumită vârstă și care sunt dimensiunile standard.

  • 0-2 ani – 60х120 cm – Pătuț pentru nou-născut și bebe
  • 2-4 ani – 70х140 cm – Pătuț pentru copil mic
  • Peste 4 ani – 76х190 cm – Pat mic single
  • Peste 4 ani – 90х190 cm – Pat single
  • Peste 4 ani – 90х200 cm – Pat single, standard european
  • Peste 8 ani – 120х190 cm – Pat mic dublu

Pentru copiii cei mai mici puteți alege între pătuțul pentru nou-născut și bebe sau balansoar. Există mai multe diferențe aici:

  • Pătuțurile sunt mai voluminoase decât balansoarele (leagănele)
  • Leagănele sunt mai portabile decât pătuțurile
  • Pătuțurile sunt mai scumpe decât leagănele, dar le puteți folosi mai mult timp.

Pentru copiii mai mari, alegerea va fi puțin mai ușoară, deoarece nu este necesar un nivel de protecție atât de ridicat.

Pentru ei aveți diferite opțiuni, cum ar fi paturile single sau duble, paturile supraetajate, paturile cu spațiu de depozitare, paturile incorporate într-un colț de învățat și chiar și unele opțiuni mai distractive, cum ar fi paturile – mașini.

Aceste alegeri depind în mare măsură de spațiul disponibil și de bugetul alocat.

Amplasarea pătuțului și bugetul

Oricât de mult nu ne-am dori acest lucru, spațiul și bugetul joacă un rol important în cumpărarea unui pat pentru copil.

Luați în considerare exact unde va fi amplasat patul. Copilul are o cameră separată, doar pentru el, cu suficient spațiu pentru un pat nou? Este loc în camera respectivă și pentru un colț de studiu – cu birou, sau este mai bine să-l combinați cu patul?

Paturile supraetajate sunt o opțiune foarte compactă în cazul în care sunt doi copii într-o cameră.

Pe de altă parte, dacă copilul dvs. este încă în primii ani și nu s-a despărțit de dvs., unde puteți pune pătuțul în camera în care dormiți și dvs.? Este necesar să mutați pătuțul? Dacă da, ar fi mai bine să alegeți un leagăn (balansoar) bebe.

Nu în ultimul rând, luați în considerare și bugetul de care dispuneți. Stabiliți o anumită sumă pe care sunteți dispuși s-o plătiți și respectați-o. Acest lucru va reduce semnificativ opțiunile atunci când căutați pătuțuri online și va ușura alegerea.

Din ce material să fie făcut patul?

Un alt aspect de care trebuie să țineți cont înainte de a face achiziția finală, este materialul din care este făcut patul.

Cel mai des folosit material pentru paturile pentru copii este lemnul, care s-a dovedit a fi cea mai stabilă și mai fiabilă opțiune. Lemnul de calitate vine întotdeauna la un preț mai mare, dar este o soluție sigură pentru copilul dvs.

Pentru fabricarea mobilierului din lemn, nu se folosesc adezivi dăunători pe care nou-născutul dvs. îi poate „gusta” în timp ce-și „scarpină” gingiile când îi dau dințișorii. Dimpotrivă, acest mobilier este realizat din ansambluri robuste care vin cu siguranță, viață și exploatare pe perioade îndelungate.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.