Netflix Party sau cum să vezi un film în același timp cu un prieten

Nu demult am pus la story o fază din filmul Gran Torino și nu a durat mult timp până când am primit un mesaj de genul „de ce nu ai zis că te uiți la film, ca să-l vedem împreună?”. Ei bine, știind kilometrii dintre noi, mă întrebasem ce mama naibii. Apoi am aflat că e vorba despre Netflix Party. Am cerut detalii, dar până le-am primit, am căutat eu pe Google mai întâi.

Și da, aparent există un serviciu care îți permite să vezi un film împreună cu un prieten sau chiar mai mulți în același timp. Nu, nu trebuie să dați play după cronometru, ca să vă puteți uita. E ceva mai smart și mai interesant totodată. Astfel, dacă te-ai întrebat dacă există vreun serviciu ca Netflix Party sau cum să te uiți în același timp la un film cu gașca, acest articol e ceea ce căutai.

Cum să vezi un film în același timp cu un prieten pe Netflix sau pe altă platformă de filme online

Aparent, nu ai nevoie decât de o extensie pentru browser pentru a face asta. Se numește Teleparty, deși în trecut ar fi purtat numele de Netflix Party. Tot ce trebuie să faci este să instalezi extensia pentru browser, eu folosesc Edge și am găsit-o ușor. Există extensie și pentru Google Chrome și, foarte probabil, se găsesc soluții și pentru Opera sau Mozilla.

Odată instalată extensia, trebuie doar să intri pe Netflix, Hulu, Disney, Hbo sau Amazon Prime. Acestea sunt platformele pe care le suportă Teleparty deocamdată.

Alegi filmul pe care dorești să îl vezi împreună cu prietenii și dai click pe iconița TP din browser.

teleparty netflix

Apăsând „Start the party”, petrecerea poate începe. Primești un link pe care îl vei distribui cu prietenii pe care vrei să îi inviți la film. Ai și un chat acolo, pentru a comenta filmul în direct.

Și cam asta e tot. Te uiți cu prietenii la un film în același timp, ceea ce poate fi o experiență foarte mișto atunci când distanța nu îți permite să te vezi cu gașca, sau restricțiile pentru oprirea pandemiei îți pun piedici.

Așadar, sper ca acest articol să fie cât mai util celor care vor să vadă împreună un film pe Netflix sau pe una dintre celelalte platforme menționate mai sus, însă fiecare să stea la casa lui.

E păcat că nu pot folosi un astfel de serviciu direct pe TV, că ar fi fost poate și mai interesant. Sigur, aș putea rezolva cu un cablu HDMI din laptop în TV, dar deja m-aș complica destul de mult.

Răspunde

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.