Skip to content

Cum să semnezi un document/contract/declarație fără imprimantă sau scanner

Nu am de semnat prea multe documente însă atunci când apare o astfel de situație am o mică mare problemă: nu am imprimantă și nici scanner. Chiar dacă prețul lor nu este unul foarte mare în comparație cu avantajele pe care ni le oferă, încă nu am apucat să am pe birou și o imprimantă care să mă ajute să rezolv mai ușor toată această bătaie de cap cu semnăturile pe contracte/declarații șamd. Am găsit însă o metodă care să nu necesite o imprimantă pentru a semna un document: folosirea programului Adobe Reader împreună cu o poză făcută semnăturii noastre.

Pentru a semna un document, care de cele mai multe ori e în format .pdf iar dacă nu e, există o mulțime de site-uri care îl transformă din txt sau orice alt format în pdf, nu ai nevoie decât de documentul în sine, programul Adobe Reader, o foaie albă pe care să semnezi și un telefon sau un aparat foto cu care să fotografiezi semnătura. Eu am descărcat Adobe Reader de aici.

Trimitem fotografia pe calculator iar mai apoi deschidem contractul/declarația în Adobe Reader iar mai apoi din tabul Fill & Sign, selectăm Place signature.

cum sa semnezi fara imprimanta

După ce dăm click pe Place Signature, alegem Use an image și selectăm fotografia făcută semnăturii noastre. Eu am folosit logo-ul blogului deoarece am încercat să-l desenez pe o foaie însă mi-am amintit că nu-s așa talentat precum credeam când am luat pixul în mână.

cum sa semnezi un contract

După ce apăsăm Accept vom putea așeza semnătura oriunde dorim, de cele mai multe ori locul ei fiind în colțul din dreapta, jos.

Sper să vă ajute! 😀

5 Comments

 1. razvan razvan

  toti cei care-ti dau documente de semnat vor iscalitura de mana. pozezi, printezi, semnezi, pozezi, trimiti 🙂 bam

  • Păi folosind metoda aceasta poți semna de mână. Nu direct, dar semnătura tot de mână este.

 2. Am avut de semnat un contract asa dar fiind din localitate am preferat sa ma prezint direct la ei si sa semnam live. Dar buna initiativa ta. Plus e eco-friendly.

 3. Ciprian Horia Ciprian Horia

  Informatia foarte utila !
  Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.