Mi-am făcut cont la Raiffeisen Digital Bank și îți spun de ce ți-ai putea face și tu

Recunosc că mă entuziasmează serviciile digitale care au apărut în ultimii ani acestea fiind, cred eu, direcția logică și corectă în care trebuie să ne îndreptăm. Prin intermediul lor scăpăm, într-o oarecare măsură, de birocrație și totodată viața poate deveni astfel mai ușoară.

Prin urmare, nu spun niciodată „nu” când mi se oferă oportunitatea de a testa un serviciu nou. Cam așa a fost și cu Raiffeisen Digital Bank, despre care voi discuta în rândurile imediat următoare.

Ce este Raiffeisen Digital Bank?

După cum bine o spune numele acestui serviciu, aceasta este o bancă digitală care îți oferă oportunitatea de a crea carduri virtuale dar și alte beneficii ce vor fi prezentate în acest articol.

Este, dacă putem spune așa, un fel de Revolut, doar că de data aceasta vine de la o bancă deja cunoscută și cu o reputație bună în România.

Cum îți faci cont la Raiffeisen Digital Bank?

Pentru început, trebuie să o descarci din magazinul de aplicații al telefonului tău. O simplă căutare folosind numele acestei bănci digitale îți va oferi rezultatul de care ai nevoie.

Instalarea necesită doar câteva momente. Apoi, la deschidere ți se solicită permisiunea de a oferi notificări. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru înregistrare:

  • Alege țara de reședință. Sunt doar două opțiuni: Polonia și România; 
  • Introdu numărul tău de telefon; 
  • Sunt apoi mai multe opțiuni de bifat, prin intermediul cărora declari că ai citit politica de confidențialitate și altele asemănătoare. Nu toate sunt obligatorii; 
  • Creează un cod PIN. Acesta trebuie să fie format din 6 cifre. Folosește un cod cât mai dificil, da? Codul PIN va trebui confirmat mai apoi; 
  • Vei primi apoi un cod prin SMS, care va fi completat automat în aplicația Raiffeisen Digital Bank; 
  • M-am autentificat folosind amprenta iar apoi urmează partea serioasă a înregistrării: completarea datelor personale; 
  • Pentru început ți se solicită prenumele, numele de familie și data nașterii. De asemenea, există două afirmații de bifat; 
  • Următorul pas implică introducerea unei adrese de e-mail; 
  • Vei primi un e-mail cu un cod de verificare ce va trebui introdus în aplicație; 
  • Trebuie să alegi apoi o opțiune, însă există doar una momentan: vreau să deschid un cont curent. Acesta îți va oferi acces la servicii bancare digitale; 
  • Ți se prezintă oferta contului curent, una deloc ușor de ignorat; 
  • Următorul pas implică verificarea identității; 
  • Verificarea identității se face simplu, cu ajutorul camerelor foto ale telefonului. Practic, prezinți actul de identitate și faci un selfie frumos, ca pentru Instagram; 
  • Primești apoi un SMS cu un cod ce va fi preluat automat de aplicație; 
  • Procesarea documentelor și a datelor trimise durează doar câteva secunde după care urmează partea în care trebuie să completezi adresa de domiciliu; 
  • Mai apoi, trebuie să oferi câteva date despre sursele tale de venit și va fi necesar să aștepți câteva secunde pentru ca informațiile trimise să fie procesate; 
  • Generezi semnătura electronică după care urmează semnarea contractului, nu înainte de a consulta mai multe documente; 
  • Primești încă un cod prin SMS, al 3-lea; 
  • Ultimul pas implică semnarea contractului. Contul tău de RDB tocmai a fost creat. 

Cred că am obținut contul în mai puțin de 10 minute, ceea ce ar putea fi un argument foarte bun pentru a-ți deschide cont la Raiffeisen Digital Bank. Totul este simplu și rapid și se petrece 100% online. Probabil că și persoanele mai puțin experimentate se pot descurca să își facă un cont nou.

Aș fi vrut să realizez și câteva capturi de ecran, însă fiind o aplicație bancară, acest lucru nu a fost posibil.

Utilizarea aplicației Raiffeisen Digital Bank

Imediat după crearea contului ți se prezintă cardul tău virtual și ești îndemnat să adaugi cardul în Google Pay. Am făcut asta, pentru a putea efectua plățile mai ușor cu telefonul, folosind tehnologia NFC pentru plăți contactless. 

Mai apoi trebuie să introduci și un cod PIN pentru cardul virtual recent creat. 

Aplicația este foarte aerisită și minimalistă, design care mie îmi place. Militez pentru design minimalist, în general.

Din meniul de jos poți accesa conturile tale, poți arunca o privire peste transferuri, poți solicita suport sau îți poți accesa profilul. 

Nu sunt prea multe lucruri de făcut în aplicație, e drept, însă fiind un serviciu la început de drum, cu siguranță vor fi actualizări odată cu trecerea timpului. Totuși, ce ai putea cere mai mult de la o aplicație de tipul acesta?

De ce să îți deschizi cont de Raiffeisen Digital Bank?

Este foarte probabil să te întrebi acum care sunt motivele pentru a-ți deschide un cont la Raiffeisen Digital Bank, atât timp cât probabil că ai și alte aplicații de genul acesta. Ei bine, există câteva argumente pe care trebuie să le urmărești:

ZERO costuri

Așa cum ziceam anterior, oferta Raiffeisen Digital Bank, RDB pe scurt, este greu de ignorat. Asta deoarece îți oferă beneficii precum:

  • ZERO comisioane de administrare; 
  • ZERO comisioane la transferuri; 
  • ZERO comisioane pentru cardul de debit virtual; 
  • ZERO comisioane la retragerile de la ATM; 
  • Marele bonus: 50% cashback pentru cumpărături online, în limita de 200 lei. Această ofertă este valabilă doar pentru primii 2000 de clienți. Dacă vrei să beneficiezi de această promoție, ar trebui să te grăbești să te înscrii

Funcționalitatea Pay&Rate îți prezintă magazinele care sunt, sau nu, de încredere. Riscul țepelor online scade!

Un alt motiv pentru a-ți deschide un cont de Raiffeisen Digital Bank este sistemul Pay&Rate care, în ciuda numelui, nu presupune plata în rate. Este o funcție lansată anul acesta de Raiffeisen Digital Bank care îți permite să evaluezi comercianții după ce cumperi de la ei.

Cred că e o funcție foarte utilă, care te poate ajuta să eviți țepele din mediul online. Cum apar noi magazine online în fiecare zi și mai ales cum nu toate sunt de încredere, evaluările lăsate de alții pot fi un mod grozav de a învăța din experiențele lor, astfel încât să eviți riscurile. 

Altfel spus, datorită sistemului Pay&Rate poți să cumperi în siguranță de pe internet, având referințe importante de la ceilalți utilizatori din comunitatea Raiffeisen Digital Bank.

50% cashback pentru primii 2000 de clienți eligibili. Ce zici de 200 lei cadou înainte de Crăciun?

Promoția de 50% cashback poate fi un alt motiv pentru a te înregistra la Raiffeisen Digital Bank. Pentru a beneficia de această promoție, trebuie să fii printre primii 2000 de clienți eligibili. Mai apoi, va trebui să efectuezi cel puțin 3 tranzacții online, pe care să le evaluezi folosind sistemul Pay&Rate și pe 15 decembrie vei primi până la 200 de lei cashback. 

Destul de atractiv, nu? Cred că îmi voi încerca norocul, sper că nu mi-am făcut contul prea târziu.

Este important să efectuezi comenzi în valoare minimă de 50 de lei. 

Această promoție este valabilă doar până pe 30.11.2023, suficient timp pentru a-ți deschide și tu un cont, pentru a beneficia de un card cu care să faci mai apoi cumpărături online.

Totuși, am văzut că au mai avut promoții în trecut și mă aștept să mai apară și în viitor astfel de oferte. Prin urmare, e util să fii deja acolo când apare o nouă promoție de cashback de care merită să profiți.

Plăți simple și în siguranță

În cazul în care vrei să îți protejezi datele cardului tău fizic, un card virtual de la Raiffeisen Digital Bank poate fi o alegere bună. De altfel, această bancă emite doar carduri virtuale, nu și fizice. 

Cardurile pot fi înrolate apoi în Google Pay sau Apple Pay, după caz, pentru a putea plăti cu telefonul sau cu ceasul. Plățile beneficiază de tehnologia 3D Secure, așa că nu trebuie să îți faci griji legate de securitate.

Cum voi folosi eu contul de la Raiffeisen Digital Bank?

Înainte de toate, cel mai probabil îi voi recomanda și Ștefaniei să se înregistreze, că tot nu deține un cont bancar în prezent. Astfel, nu va mai depinde de mine atunci când trebuie să facă plăți online.

Apoi, cel mai probabil că voi folosi cardul virtual de la Raiffeisen Digital Bank pentru a plăti majoritatea serviciilor de streaming. Cum nu sunt deloc puține, mi-ar plăcea să fie mai liber cardul fizic, dacă pot spune așa. 

De asemenea, atunci când voi avea ocazia să testez un nou magazin online, voi încerca plata prin Raiffeisen Digital Bank și voi folosi Pay&Rate, ca să contribui și eu la sistemul de evaluări al comercianților. 

Alte idei nu am, însă sigur vor apărea odată cu trecerea timpului. 

Voi aveți cont aici sau vă propuneți deschiderea unui cont la Raiffeisen Digital Bank?

Acest articol a fost realizat în colaborare cu Raiffeisen Digital Bank, fiind o campanie plătită. Cu toate acestea, prezintă opiniile mele cât se poate de sincere, câștigate de pe urma utilizării acestui serviciu online.

Distribuie articolul:

11 comentarii

      • Încerc tot ce se poate încerca. Momentan am adăugat bani prin transfer bancar de pe Revolut și îmi zice că intră mâine (later edit: au intrat astăzi), dar am trimis și din Revolut direct pe cardul VISA generat de aplicația Digital Bank și a ajuns instant, dar plătind un mic comision.

  1. Marchează și tu publicitatea că-i păcat de tine că ești tânăr și necopt… cum ar fi spus bunica… de ce nu Raiffeisen Bank clasic… ai pe viață aceleași avantaje, sau la OTP sau la Libra Bank…

    Deja toate ofertele de la bănci încep să semene și nu mai există nici un diferențiator clar… eu am închis în ultima vreme vreo 3 conturi pentru că nu le mai foloseam. Și nici măcar Revolut nu mai e ce-a fost o dată… practic au ajuns băncile mai de voie, mai de nevoie, la ceea ce oferea pe vremuri Revolut…

    • Am menționat clar la sfârșitul articolului plus la etichete. Nu am o categorie specială pentru asta iar p-ul din titlu înțeleg că afectează indexarea, ceea ce nu îmi prea doresc. Poți deschide cont online la fel de rapid la Raiffeisen Clasic?

      • DA! Eu mi-am deschis cont în câteva minute (3 – 5 minute) și-a doua zi aveam cardul Mastercard livrat prin curier… la Libra Bank care din câte înțeleg oferă infrastructura pentru Raiffeisen Digital Bank e la fel de simplu… să-ți mai spun că la Banca Transilvania totul a fost instant? Dar la BT sunt client de peste 20 de ani și deja au tot ce trebuie despre mine 🙂

    • Am văzut că și în aplicație la RDB există un chat live, însă nu sunt chiar mereu acolo, ci există un program. Îi găsești doar în timpul zilelor lucrătoare, din câte am înțeles eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.