Cum țineți evidența reviziilor auto?

Luna viitoare urmează să fac schimbul de consumabile. Știu că anul trecut am făcut asta în noiembrie și, chiar dacă nu am făcut cei 15.000 km la care ar fi trebuit să schimb uleiul – fiind unul de tipul longlife – nu aș vrea să intru în iarnă cu el. Prin urmare, îl schimb la un an, așa cum presupun că se și recomandă.

Gândindu-mă la faptul că trebuie să fac revizia la mașină, mi-am dat seama că țin evidența tuturor lucrărilor de service foarte haotic. Aș vrea să schimb asta, așa că am căutat soluții.

În trecut, pe când vizitam un service din Botoșani, aveam un carnețel oferit de ei. Acolo erau trecute toate lucrările. Foarte profi, recunosc. Păcat că nu fac asta toate service-urile auto.

Doar că odată schimbat service-ul, după mutarea în Suceava, nu am mai întâlnit la nici un atelier această practică. Așa că îmi notam pe unde apucam fiecare lucrare.

Dacă mă întrebi acum ce am schimbat la mașină în ultimii ani, îmi pot aminti doar vag anumite piese, cărora le cunosc numele. Cu toate acestea, poate fi destul de benefic să ai o evidență clară asupra lucrărilor efectuate și a costurilor de întreținere.

De exemplu, dacă apare un zgomot nou, știi ce piese să excluzi, mai ales dacă ai făcut revizii recent. De asemenea, dacă va pica una dintre ele, vei ști la ce cheltuieli să te aștepți.

Din fericire, am descoperit că sunt multe aplicații care îți permit să ții un jurnal al reviziilor. Eu am instalat prima aplicație găsită în Magazin Play: Alerte Mașină.

Pare a fi destul de mișto la prima vedere, oferindu-ți o mulțime de funcționalități chiar și în versiunea free. Pe lângă faptul că poți ține istoricul reviziilor efectuate de-a lungul timpului, mai poți primi și alerte atunci când expiră asigurarea, ITP-ul, rovinieta sau altele. De asemenea, poți păstra acolo fotografiile documentelor mașinii, pentru orice eventualitate. Poți ține un jurnal al consumului și alimentărilor șamd.

Încă nu am apucat să mă joc mai mult cu ea, dar cu siguranță voi actualiza pe acolo tot ce se poate, astfel încât să fiu mai organizat.

Voi cum păstrați jurnalul de bord al mașinii?

Distribuie articolul:

8 comentarii

 1. Eu folosesc Drivvo pentru a nota revizia la mașină, cu preț, locație, km și dată. Poți să adaugi și când alimentezi și dacă o ți din scurt când alimentezi, o să îmi dea o preconizare de km bună, o marfă de eroare cam 5-10%.

  Iar pentru ITP, RCA, acte auto, folosesc aplicația Drum Bun.

  Sunt foarte utile pentru mine și ușor de folosit.

  • Voi căuta și eu Drivvo. În esență, aș vrea ceva care să ofere și platformă web, că prefer desktop-ul. Voi arunca o privire și peste Drum Bun. Fain nume au găsit.

   Bun venit pe aici, apropo! 😀

 2. Uh, asta e buna, in loc de pix si hartie. Bine, unele lucruri le tineam in cloudul de la Facebook, intr-un mesaj privat, dar acolo sunt multe.

 3. În prezent nu folosesc nimic pentru a ține o evidență. Pur și simplu m-am obișnuit cu perioada când trebuie să fac ceva la mașină. Înainte aveam un caiet unde notam piesa schimbată, data și nr de km, dar am renunțat.
  Oricum, interesantă ideea cu aplicația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.