Merită să cumperi becuri inteligente?

De mai bine de o lună de zile am decis să schimb 3 din cele mai folosite becuri din casă, pe care le-am înlocuit cu niște becuri smart. Nu am cumpărat nimic scump, ci niște becuri de la LEDVANCE, despre care am scris păreri în acest articol.

Doar că pe lângă acea recenzie, am zis că ar merge un articol ceva mai generalist despre becuri inteligente.

Sigur, becurile smart nu mai sunt o noutate, dar la fel de sigur nu are toată lumea becuri inteligente în casă. Prin urmare, un articol cu păreri este mereu binevenit. Astfel, dacă și tu te întrebi dacă merită să cumperi becuri inteligente sau nu, ai ajuns la locul potrivit.

Sunt becurile inteligente o investiție bună, sau nu?

Eu zic că da. Cel puțin eu le-am luat pentru a lăsa becul de pe hol aprins când plec, pentru ca mai apoi să îl închid de la distanță. E poziționat prost întrerupătorul, iar de aici și motivul pentru care am ales să cumpăr becuri smart.

Eu am și o boxă smart de la Xiaomi, de care mă folosesc pentru a le aprinde/stinge din pat dar, trebuie să recunosc, că mai folosesc și întrerupătoarele. Nu stau mereu cu telefonul la mine, iar de aceea am nevoie de întrerupătoare.

Nu știu dacă aș putea renunța complet la ele, însă asta voi afla cu timpul.

Setarea intensității – cel mai mare avantaj al becurilor inteligente

Nu îmi place lumina prea puternică, ci o evit cât se poate de mult. O fi rezultatul anilor îndelungați petrecuți în fața calculatorului. Indiferent de cauze, cert este că folosesc modul dark ori de câte ori am ocazia, iar ăsta este motivul pentru care blogul pe care tocmai te afli este întunecat. Scuze dacă nu e pe placul tău, dar îmi vei mulțumi tu mai târziu, sunt sigur.

Dată fiind sensibilitatea ochilor mei la lumină, funcția de setare a intensității becurilor smart a venit la fix.

Așa se face că folosesc toate cele 3 becuri smart la intensitate de doar 1%, în mod cald.

Încă nu pot vorbi despre economii la energie electrică, dar voi analiza impactul pe termen lung, după ce voi umple casa de becuri smart.

Voi mai cumpăra și alte becuri smart?

În perioada următoare voi urmări promoțiile la becuri inteligente pe eMAG. Poți accesa acest link pentru a le vedea și tu. Am folosit câteva criterii, precum afișarea doar a produselor Genius, iar prețurile sunt din păcate destul de mari.

De exemplu, pe becurile de mai sus am dat în Altex aproximativ 17 lei pe bucată. Pe eMAG prețurile pleacă de la 50 de lei. Prin urmare, sunt de urmărit ofertele la becuri inteligente în mai multe magazine.

Mi-ar mai trebui 2 becuri inteligente: unul pentru bucătărie și unul pentru baie. Probabil cel pentru bucătăria va fi primul pe care îl voi cumpăra.

Intenția mea este să testez și alte branduri, nu numai LEDVANCE, pentru a avea despre ce povesti aici pe blog, însă prețul este cel care decide în final.

Cât costă un bec inteligent?

Dacă alegi un model precum cele pe care le folosesc eu, prețul său este de cel mult 20 lei. Accesibil, dacă mă întrebi pe mine. Sigur, sunt și modele mai scumpe. Diferența o face brandul, funcțiile dar și consumul de energie.

Altfel spus, un bec inteligent costă fix atât cât ești dispus să dai. Totuși, dacă vrei să investești în achiziția de becuri economice, de ce să nu fie și smart, mai ales dat fiind faptul că diferența de preț nu este mare.

Voi actualiza acest articol ori de câte ori mai am ceva de zis pe tema becuri inteligente, așa că nu m-aș supăra să lași un comentariu, mai ales dacă ai vreo întrebare despre becurile smart.

Distribuie articolul:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.