Logitech G102: macrocomenzi pentru butoanele secundare

În prezent, mouse-ul pe care îl folosesc este un Logitech G102, pe care îl dețin de ceva timp și de care sunt destul de mulțumit. L-am cumpărat pe când mă jucam PUBG Lite, însă odată ce s-a renunțat la ideea unei versiuni LITE a jocului, nu a mai fost folosit pentru gaming.

Așa că a ajuns să fie un mouse office și nu unul de gaming, aspect la care se descurcă cu brio.

Ideea e că eu voiam un mouse de dimensiuni ceva mai mari, care să se miște bine. Designul lui simplu mi s-a părut interesant, m-a încântat și faptul că este de la un producător cu reputație bună, așa că l-am ales. Nu m-a preocupat numărul de butoane suplimentare, iluminat și alte funcții de genul.

Astăzi însă mă gândeam că ar trebui să caut o soluție mai rapidă pentru copy-paste, alta decât CTRL + C/V. Ideea e că mai dă greș comanda de copiere, ceea ce a devenit destul de frustrant. Așa am ajuns să caut un mod de a atribui această funcție butoanelor secundare ale mouseului.

Sunt două butoane în partea din stânga, ale căror funcție standard este de înainte/înapoi, pentru navigarea pe web, în foldere șamd. Dacă folosești programul Logitech Gaming Software, aceste funcții pot fi modificate cu un click dreapta, după care poți alege funcția dorită.

Eu am ales să le setez pentru copy paste, iar de acum nu îmi mai rămâne decât să mă obișnuiesc cu noul mode de utilizare al mouseului, dat fiind faptul că la birou folosesc un alt model, de la Microsoft, care nu are butoane în plus. Sper însă să îl înlocuiesc și pe acela cu timpul.

Programul Logitech Gaming Software îți permite și să modifici modul de iluminare al mouse-ului, culorile și intensitatea, ceea ce poate fi, de asemenea, destul de interesant. Poți descărca programul de aici.

Este intuitiv, așa că puțin probabil să întâmpini probleme în ceea ce privește modul său de utilizare. Acestea sunt doar câteva dintre funcțiile pe care le poți alege:

Voi ce comenzi folosiți pentru butoanele secundare ale mouse-ului?

Distribuie articolul:

2 Comentarii

Spune ceva

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.