Păreri becuri inteligente LED Ledvance Smart WIFI

Căutam de ceva timp o soluție pentru luminatul pe hol în garsoniera unde stau. Nu am lumină naturală acolo iar întrerupătorul este poziționat pe peretele opus ușii de la intrare, astfel că atât atunci când intru sau ies din casă, o fac pe bâlbâite. M-am tot gândit la ceva cu senzor de mișcare, dar într-un final am ales să cumpăr becuri inteligente LEDVANCE SMART WIFI, despre care voi și scrie în acest articol.

Voiam, oricum, să folosesc niște becuri ceva mai economice în casă, iar dacă tot am boxa smart de la Xiaomi, am zis că nu ar strica deloc ceva smart. Iar prețul de 17 lei pe care l-am găsit pentru un bec smart, m-a convins să le aleg.

Eu am cumpărat un set de 3 becuri smart Ledvance din Altex, dar am văzut că sunt și pe eMAG. Poți verifica prețul produsului dând click aici.

Dacă și tu ți-ai propus să îți cumperi becuri economice pe care să le poți controla de pe telefon sau cu asistentul virtual, iar becurile SMART LEDVANCE WIFI sunt pe lista ta, acest articol te va ajuta să îți faci o părere.

Prima impresie despre becurile smart LEDVANCE WiFi

Dacă tot am ajuns la Iulius Mall, în Suceava, pentru a cumpăra becurile, am servit și o cafea, timp în care am tras câteva fotografii cu telefonul ambalajului în care sunt ambalate.

Astfel, dacă te întrebi ce conține cutia, ei bine, nu prea multe:

Inițial luasem 3 becuri, fiecare cu ambalajul său. Abia apoi am văzut că este și pachet de 3, într-un singur ambalaj. Prețul este același. Depinde câte vrei să cumperi, bineînțeles.

Cum se instalează / cum te conectezi la becurile smart LEDVANCE WiFi

Totul se face cu ajutorul aplicației Ledvance Smart+ WiFi, pe care o poți descărca de aici. Trebuie să îți instalezi aplicația pe telefon, iar mai apoi să te loghezi sau să îți faci un cont, dacă nu ai deja.

Apoi, aplicația îți va oferi posibilitatea de a adăuga dispozitive. Va trebui să te conectezi, mai întâi, la rețeaua de WiFi pe care o folosești în casă, ori de câte ori îți cere asta.

Pentru a găsi becurile inteligente, trebuie să le montezi la o dulie obișnuită, E27 în cazul ăsta, iar mai apoi să aprinzi și să stingi becurile de 5 ori. Acestea vor începe să clipească rapid, moment în care bifezi în aplicație faptul că se întâmplă asta, iar becurile vor fi găsite și conectate.

Odată ce vor fi conectate, becurile nu mai clipesc. Imediat după adăugarea becurilor smart în aplicația LEDVANCE Smart+ WiFi, va trebui să faci un update de firmware. Eu am bifat să se facă update automat, în caz că mai apar.

Din momentul ăsta, ai control complet asupra becurilor. Le poți pune un nume anume, pentru a-ți fi mai ușor să le controlezi cu asistentul Google, să schimbi intensitatea sau culoare (mai caldă sau mai rece) și ai multe alte setări interesante în aplicația LEDVANCE.

Poți opta chiar pentru anumite automatizări și voi reveni cu exemple după ce mă mai foc cu setările pe acolo. Aplicația îți oferă posibilitatea de a importa becurile în Google Home, pentru a le folosi apoi cu asistentul vocal. Totul se face simplu și ușor.

Ilustrez pașii de instalare a acestor becuri smart în câteva printscreen-uri pe care le găsiți mai jos. Dacă aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să lăsați un comentariu. Vă voi ajuta în cel mai scurt timp posibil.

Întrerupătorul trebuie să fie mereu pornit, doar că îl mai apăs din când în când, din obișnuință. Sper să scap de acest obicei cât mai curând.

Specificații tehnice

Dacă avem tehnici pe aici, sigur vreți să aflați care sunt specificațiile tehnice ale acestor becuri smart. Ei bine, le-am surprins eu într-o fotografie:

Producătorul se laudă cu o durată de viață a becurilor de până la 15.000 de ore, ceea ce sună destul de bine. Să vedem dacă o fi chiar așa. Voi veni cu actualizări în cazul în care crapă vreunul dintre ele.

Ce îmi place la aceste becuri smart?

Înainte de toate, faptul că poți seta intensitatea luminii. Eu nu pot lucra la laptop pe întuneric, iar până acum foloseam niște becuri pe halogen care luminau mai mult decât era nevoie, ceea ce mă deranja destul de mult. Cel mai probabil, consumul de energie electrică era și el pe măsură.

În prezent, în dormitor folosesc doar un bec din cele două când lucrez, la intensitate de doar 1%. E suficient cât să nu mă ia somnul și să fiu productiv.

Apoi, mă ajută faptul că pot controla becul de pe hol de pe telefon și nu mă mai împiedic de tot ce îmi iese în cale. Mă gândesc că nu ar fi rău să folosesc și un senzor de mișcare pe hol. Am văzut că sunt în comerț astfel de senzori, nu foarte scumpi. Rămâne doar să mă documentez dacă se poate conecta, dar cel mai probabil există un scenariu în Google Home sau în aplicația Ledvance în acest sens.

Găsești senzori de mișcare până în 50 lei pe eMAG, ceea ce totuși e cam mult pentru un astfel de moft, dar ca experiență, sigur e mișto.

Iar în final, ar mai putea fi luată în calcul și lenea pe care o ai atunci când trebui să stingi becul. Nu mai trebuie să depui un astfel de efort, deci ar putea fi un avantaj, nu?

Conform vechilor clase energetice, acestea ar fi de A+, adică F conform noilor certificări. Cu o intensitate mai scăzută, așa cum folosesc eu, sper să fac și economie de energie, prețurile în continuă creștere fiind un motiv bun pentru a-ți dori astfel de economii.

Aceste becuri smart pot fi conectate la orice dispozitiv cu minim Android 4.4 sau iOS9.0 și pot fi controlate vocal fie cu asistentul Google sau cu Amazon Alexa.

Păreri de final despre becurile Inteligente LED LEDVANCE SMART WIFI

În final, cred că am făcut o achiziție bună. La cei 17 lei cât a ajuns fiecare bec în parte, nu cred că exista ceva mai bun. Opțiuni mai scumpe sigur că sunt, dar momentan acestea sunt ce trebuie.

Voi reveni cu actualizări dacă va fi cazul, iar dacă aveți întrebări, puteți lăsa un comentariu.

Actualizare 1.11.2022: unul dintre cele trei becuri a cedat deja.

Distribuie articolul:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.