Ce becuri economice aveți în casă?

În garsoniera unde stau acum cu chirie, cel care a montat întrerupătoarele de pe hol nu a fost foarte inspirat. Practic, e opus ușii de la intrare, iar când intru noaptea în casă sau când ies, trebuie să o fac pe întuneric. Stupidă rău gândirea omului, dar nu am ce face.

M-am tot gândit la o soluție cu ajutorul căreia să rezolv această problemă, iar cea mai interesantă pare a fi folosirea unui bec cu senzor de mișcare. În oferta celor de la Altex am dat de un Bec LED cu senzor OSRAM Mișcare A60, 9W, E27 care pare a fi ce trebuie.

Are două review-uri, ambele cu păreri bune, promite un consum redus și o durată de viață de până la 25.000 de ore, ceea ce e mai mult decât ok. Am însă o curiozitate pe care va trebui să o rezolv cu cei din magazin. Anume, oare întrerupătorul ar trebui să fie lăsat mereu pe poziția deschis? Nu de alta, dar lumina de pe hol nu e în general prea bogată, neavând ferestre, așa că mă tem că uneori s-ar aprinde de capul lui și ziua, detectând lumină slabă.. sau cine știe?

Iar dacă tot m-am apucat de căutat becuri, m-am gândit că nu ar fi rău deloc să fac o investiție în viitor în niște becuri care să mă ajute să fac economie de energie electrică. Nu de alta, dar după scumpirile despre care se vorbește tot mai mult, n-ar fi niciodată rău să faci niște economii în plus.

Clasa energetică ar fi principalul aspect de urmărit în acest sens, doar că nu toate descrierile de produse au fost adaptate noilor reglementări în ceea ce privește clasa energetică. Găsești încă becuri cu A++ deși nu prea ar mai trebui să folosim plusuri.

Așa că vă întreb… Voi ce becuri aveți prin casă? A meritat investiția?

Distribuie articolul:

4 Comentarii

  1. Toate becurile de le-am pus în casă sunt cu led. Nu mai cumpăr de câțiva ani din alea clasice la un leu bucata. Poți să pui un bec cu Bluetooth pe care să-l aprinzi din telefon. Tot trebuie să lași cuplat întrerupătorul, dar na…

  2. Eu am becuri mici, de 14. Câte 5-8 pe lustră. Am luat vreo 8 cutii de Black Friday. Am prins ceva cu 3 lei. Am prins niste becuri proaste initial, mi se ardeau la cateva luni, astea acum n-au nicio problema, nu s-a ars nimic. Ghici cine sta acum cu cutiile in casa?! 😀

Spune ceva

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.