Am cumpărat becuri LED solare de la Star-Light și mai vreau

Cred că v-am mai zis că sunt un mare fan al becurilor solare. Aș pune peste tot prin curte, dacă aș putea. Atât de mult îmi plac!

Era limpede faptul că acestea trebuie să își găsească locul și în foișorul despre care urmează să scriu curând pe blog. Inițial, m-am gândit să iau aceleași becuri precum cele folosite la leagăn, cumpărate din LIDL, însă nu se pupau cu rusticul pe care voiam să îl inspire foișorul.

Prin urmare, am găsit pe eMAG această instalație de 10 becuri LED cu alimentare solară care adună peste 100 de recenzii pozitive. În plus, era fix ceea ce căutam eu: instalație LED, cu încărcare solară, ce oferă lumină caldă și inspiră un aer rustic, atât datorită aspectului lor ce se aseamănă cu becurile de altădată dar mai ales datorită cablului care seamănă cu o sfoară.

Aspectul era ce trebuie, așa că am zis că merită să cumpăr trei bucăți pentru a le pune pe 3 dintre lateralele foișorului.

Instalațiile au câte 10 becuri, ce oferă un flux luminos de 4 lm, dispun de clasa de protecție IP44 și promit o autonomie de 8 ore. Durata lor de încărcare ar fi, conform indicațiilor oferite de producător, de 10 ore. Energia este capturată cu ajutorul unui mic panou solar de 55 x 55 mm, iar mai apoi stocată într-un acumulator de 800 mAh.

Nu am verificat precis autonomia, însă la 4:30 încă sunt aprinse și probabil că mai duc vreo jumătate de oră, cel puțin.

Este important ca panoul să fie corect poziționat. Doar puțin am aplecat un panou, din greșeală, iar becurile nu au mai avut energie seara. De asemenea, trebuie curățate ocazional. Se murdărise unul puțin, iar becurile mele se transformase în instalație de brad, clipind într-un mod tare enervant.

Becurile sunt dispuse pe o lungime de 280 cm, iar de la ultimul bec la panou ai un cablu de 290 cm. Suficient de mult, aș spune.

Îmi place mult cum arată. Sunt curios dacă trec și proba timpului. Zilele trecute au fost serios zguduite de o furtună și încă se aprind. Sper să nu mai aibă parte de astfel de experiențe.

Aș mai vreau să cumpăr 3 sau 4, ca să luminez și mai mult foișorul, astfel încât să nu mai fie necesară folosirea becurilor normale care atrag o mulțime de insecte. De asemenea, ar trebui să pun ceva mai multe becuri în zona de blat, astfel încât să pot lucra fără a fi nevoie, de asemenea, de un bec normal.

Astfel, dacă planul merge cum mi-am propus, voi mai folosi doar un singur bec la grătar, atunci când se lasă întunericul. Sau mă voi folosi de o lanternă pentru cap, rămâne de văzut care este metoda mai comodă. Dar, ca să fie ceva frumos, voi folosi un bec decorativ, că am văzut că există și nu sunt scumpe.

Concluzii? Deocamdată, becurile LED solare de la Star Light (ceva marcă proprie eMAG, din câte știu) sunt ce trebuie. Doar păreri bune de la mine, momentan. Să vedem cum se comportă odată cu trecerea timpului. La 70 lei sunt ce trebuie, zic eu.

Distribuie articolul:

4 comentarii

  1. Îmi place cum ai integrat grătarul în foișor… good job… cât privește rezistența în timp… rezistă mult și bine, au am așa ceva la terasă de vreo 5 – 6 ani (alt brand dar tot solar) și singura chestie e că s-au cam mătuit dar nu stă nimeni să le verifice dacă-s 100% transparente.

  2. Felicitări! Arată super mișto.
    Chiar dacă locuiesc la bloc, îmi place să citesc despre astfel de lucruri că nu se știe niciodată când fac și eu tranziția la curte. La cât mai multe!

    • Mersi frumos! Eu aș vrea să scriu chiar mai des despre astfel de lucruri, pentru că mă pasionează. Și eu tot la bloc stau, însă mai fug ocazional la țară să mai fac câte una alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.