Cred că am găsit, în sfârșit, un aspersor bun

De-a lungul timpului am cumpărat diferite tipuri de aspersoare, majoritatea de prin depozitele locale. Cu toate acestea, majoritatea s-au defectat destul de rapid sau pur și simplu nu s-au dovedit a fi prea bune.

Acum, ori de câte ori mergem la țară, obișnuim să udăm prin curte atât florile și pomii cât și iarba în general. Nu avem gazon, ci diferite tipuri de iarbă crescute atât natural cât și prin însămânțare. Totuși, ne dorim să avem parte de cât mai mult verde, întocmai pentru a ne bucura de timpul petrecut la țară.

Anul trecut cumpărasem ceva aspersor de la Evotools, cred, iar anul acesta am constat că nu prea mai vrea să se învârtă. Așa că am zis că a sosit timpul să iau ceva mai bun, întocmai pentru a nu mai face risipă de energie și bani, testând tot felul de aspersoare ieftine.

Pentru că tocmai am cosit prin curte iar iarba începea să se usuce, am zis că trebuie să luăm un aspersor mai bun. Am căscat ochii prin Dedeman și în final am ales să iau aspersorul Gardena Aqua S. A fost puțin peste 90 de RON și cred că și-a meritat banii.

L-am ales pentru că vine la pachet cu un filtru ce poate fi curățat, ceea ce mă gândesc că va fi util cu timpul. Bănuiesc că și vechile aspersoare se defectau pentru că apăreau depuneri.

Totodată, nu aveam nevoie să ud în cerc ci mai degrabă pe o arie dreptunghiulară, sau pe lungime mai bine zis. Conform specificațiilor, suprafața irigată este de minim 90 metri pătrați și maxim 220. În ceea ce privește raza de acțiune, ea este cuprinsă între 7 și 17 metri, în timp ce lățimea este de 13 metri.

Nu am măsurat, dar sunt mulțumit de suprafața acoperită. De altfel, cu ocazia aceasta am descoperit calitatea produselor Gardena. Am luat și doi conectori pentru furtun care par a fi ce trebuie. Sper să se comporte bine toate odată cu trecerea timpului, astfel încât să pot concluziona că am făcut o afacere bună.

Distribuie articolul:

4 comentarii

  1. Suprafața acoperită depinde de presiunea apei… în altă ordine de idei am luat și eu unul asemănător din punct de vedere constructiv… un pic mai scump cred și pus l-a treabă nu se mișca deloc, uda doar într-o parte și atât… am făcut retur și în loc de bani m-am trezit cu un voucher valoric… la Leroy Merlin.

    • Da, nu cred că am o presiune grozavă, dar e decentă. În schimb, am vrut să îl folosesc și la ai mei, însă raza era mult mai mică, ceea ce înseamnă că presiunea e mult mai slabă la ei.

      La Leroy nu am făcut retur încă, bine de știut schema… deși, mereu ai nevoie de câte ceva din Leroy.

      • La Leroy Merlin ai grijă la bonul fiscal sau folosește cardul de fidelitate și parcă poți face retur 365 de zile dacă produsul nu a fost desigilat… de exemplu ai cumpărat 3 cutii de vopseluri și ai folosit doar 2…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.