Promit că e ultimul: Fiskars X11 XS

Când spuneam în articolul despre Fiskars X25 că ar mai trebui să adaug și o variantă de mijloc, un X10 de preferință, nu credeam că se va întâmpla atât de curând. De altfel, nici nu plănuiam asta.

Cu toate acestea, urmăresc reducerile și încerc să fiu la curent cu prețurile reale ale produselor care mă interesează. Prin urmare, adăugasem câteva modele la favorite pe eMAG și așteptam o reducere suficient de bună, încât să merite.

Numai că reducerea a apărut unde și când mă așteptam mai puțin: în Kaufland, exact când intrase bonurile de masă. Nu am găsit X10, ci X11, tot pe acolo. De altfel, cred că ar fi cazul să mă documentez mai mult, să aflu care este diferența între ele. Sigur este vorba de dimensiuni, dar sunt curios cât de mari sunt diferențele.

Doar Fiskars X11 varianta XS era disponibilă în acel Kaufland și nu aveam timpul necesar să merg și în alte magazine. Nici suficientă răbdare, desigur. Prin urmare, l-am pus în coș, la propriu.

De ce încă un topor? Ei bine, prima toporișcă stă în mașină mai mult, și e utilă mai degrabă pentru lemne mai subțiri. Iar cum majoritatea lemnelor de foc de care voi face rost vor fi de 10-20 cm diametru, cel mai probabil că X11 va fi folosit cel mai des.

Am apucat să îl testez pe câteva bucăți de salcâm bine uscat, și s-a descurcat excelent. Urmează să îl testez mai serios foarte curând, imediat ce prind o zi liberă și cu soare pentru a aduna mai mult lemn de foc, astfel încât să fie activitate.

Din câte văd, există posibilitatea de a opta pentru garanția de 25 de ani, așa că o voi înregistra pe site foarte curând. Doar toporișca mică nu a putut fi înscrisă, pentru că nu avea cod pe coadă. Cum sună asta?

De acum, poate doar ceva de ascuțit pentru topoare, tot de la ei să mai cumpăr, dar sigur nu se va întâmpla curând. Altfel spus, nu voi mai scrie despre topoare prea curând. Așa că vă puteți bucura.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.