Cum poți sparge o placă groasă de beton?

După cum probabil v-am mai spus pe aici, un obiectiv important pe care mi l-am propus pentru casa părintească de la țară este eliberarea curții. Ai mei se ocupă cu agricultura, așa că în urma lor au rămas mai multe anexe concepute pentru a le face viața mai ușoară.

Eu nu mai am nevoie de ele și nici nu le pot refolosi cu alte scopuri, fiind într-o stare nu foarte bună. Mai apoi, sunt destul de prost poziționate, în mijlocul curții, așa că trebuie să dispară.

Sunt trei anexe unite, două din lemn și una din chirpici. Apropo, foarte răcoroasă cea din urmă, chiar și în aceste zile în care căldurile sunt insuportabile.

Cele două sunt foarte ușor de îndepărtat. Una dintre ele nici măcar nu are podea, ci jos avem doar pământ. Una are ceva podea din lemn, însă e în stare destul de proastă. Așa că ce nu voi putea scoate, va deveni îngrășământ odată cu trecerea timpului și va ajuta – sper eu – la creșterea ierbii.

În schimb, problema apare la anexa mai mare, din chirpici, deoarece aceasta are placă de beton jos. Nu cred să existe fier în placă, însă din exterior și din cele spuse de tata, grosimea plăcii este considerabilă pe alocuri. Iar asta deoarece terenul a fost de așa natură încât a fost necesar ca pe alocuri să fie o grosime mai mare.

Cea mai simplă soluție ar fi, știu sigur, să aduc un buldozer. Există unul la primărie, care poate fi solicitat contra-cost. Numai că această idee nu mă prea încântă. Iar asta deoarece în urma lui ar fi dezastru. Iar curtea nu este, oricum, foarte dreaptă. Este ultima soluție la care mă gândesc!

Sună interesant ideea de a investi într-un târnăcop iar mai apoi să sparg, bucată cu bucată, întreaga placă. Sigur, va fi muuult de muncă, deci și multe calorii de ars. Apoi, în final satisfacția sigur ar fi pe măsură. Nu știu, în schimb, dacă nu cumva e misiune imposibilă.

Ar putea fi util și un ciocan demolator de bună calitate. Știu că magazinele de bricolaj oferă posibilitatea de a închiria astfel de scule. Iau foarte în serios în calcul această opțiune.

Alte soluții mai există? Încă nu știu care este situația, deoarece încă e în picioare anexa, însă odată ce va fi dată jos, voi vedea cât de dificilă este eliminarea plăcii. Vă țin la curent, oricum!

Distribuie articolul:

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.