Mă apuc iar de slăbit

Cei care veniți regulat pe aici, știți probabil că anul trecut, la sfârșit de octombrie, am zis că vreau să slăbesc. Și mi-a reușit atunci. Am fost foarte motivat până prin aprilie, ceea ce înseamnă câteva luni bune de alimentație sănătoasă, calculată și chiar puțin sport.

Am reușit să dau jos mai bine de 20 de kilograme ceea ce, pentru mine, a fost un real succes.

A venit însă vara, au venit treburile fizice dar și numeroasele ispite, precum micii și berea. Prin urmare, mi-am acordat o pauză bine-meritată, cu promisiunea că din toamnă mă voi reapuca de treabă.

Așa că a sosit toamna. Dacă luna aprilie mă găsea cu vreo 93 kilograme, toamna mă vede mai durduliu, deoarece am mai pus vreo 5 kilograme și ceva. Așa că am 98.5 în dimineața în care public acest articol.

Mă reapuc de treabă. Mai precis, vreau să încep iar să număr caloriile, să merg pe deficit de calorii. Mi-aș dori, dar nu știu dacă reușesc luna aceasta, să reiau sala. Dacă nu voi putea face asta, cei 10.000 de pași vor fi obligatorii în fiecare zi.

De asemenea, voi încerca să elimin tot ce nu e ok pentru planul meu. Voi lăsa berea și voi relua vinul, cel mai probabil, atunci când voi simți nevoia de a fi melancolic. Voi renunța iar la pâine, în mare măsură, și voi reduce grăsimile.

Nu cred că voi fi chiar 100% la fel de strict precum în prima repriză de topit kilograme. Îmi voi acorda, din când în când, șansa de a mă bucura de câte un grătar, cu mai multe limite, cât mai ține vremea cu mine. Apoi, va dispărea și el din peisaj.

La fel ca tura trecută, voi reveni cu actualizări în fiecare lună și poate cu câte un articol din când în când pe tema kilograme. Obiectivul meu ar fi să ajung pe la 80-85, însă rămâne de văzut odată cu trecerea timpului care va fi momentul în care voi spune stop.

Sper totuși să îmi găsesc ceva activități fizice care să mă ajute să mă mențin mai ușor, însă rămâne de văzut dacă voi reuși.

Ținem aproape!

Distribuie articolul:

8 comentarii

  1. Poti sa slabesti si fara sa renunti la bere si la alte alimente atata timp cat ai pofta de mers pe jos , pofta de mers in drumetii montane pe jos etc …

  2. Ai zis ca-s hater cand ziceam: sa te vad la… vara. 🙁 Schimba stilul de viata, arunca masina aia si pastrezi greutatea.

    Iti mai dau un hint, odata ce treci de 30 o sa ai alte arderi. Te rotunjesti si mai mult atunci doar ca… respiri 😀

    • Păi ești hater, nu are mașina nici o treabă, dar ți-e greu să înțelegi asta. Când `oi putea merge de la Suceava la Botoșani sau Vaslui pe jos sau cu mijloc de transport în condiții decente, o arunc. Pe plan local nu o folosesc.

      Pe vară oricum era plănuită pauza, ceea ce voi face și în vara lui 2024. Doar că sper să fie timp pentru mai multă mișcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.