Acasă Diverse Vine iarna, trebuie sobă

Vine iarna, trebuie sobă

Autor

Data

CATEGORIE

Nu știu la voi, dar la Botoșani aseară a fost un frig de vai, vai, vai! Mi-am adus aminte că trebuie să îmi cumpăr geacă numaidecât – de iarnă – și totodată sobă. Soba era în plan de vreo 2 luni, dar nu o mai pot amâna nici măcar deloc. Asta că vine frigul și am decis ca iarna asta să renunț la caloriferul electric care, deși era destul de eficient, consuma destul de multă energie electrică. Iar la cum instalația e varză, nu de puține ori mi-a stricat triplele.

Și pentru că am de gând să mai fac renovări în primăvară-vară, m-am gândit că cea mai bună soluție ar fi o sobă pe lemne de teracotă care să fie portabilă. Mă rog, portabil e cam mult spus, că majoritatea modelelor au peste 200 de kg, deci va fi o distracție totală până când o voi vedea la locul ei. Am pus ochii pe ceva de genul, pe Dedeman:

sobe pe lemne

Costă 1100 de lei și pare ideală pentru ce vreau eu. Trebuie să mă lămuresc mai întâi cum stă treaba cu raportul dintre puterea sobei și suprafața încălzită.

Gresie, email, metalică?

Din ce am văzut, sobele din teracotă sunt cam cele mai grele, ăsta fiind poate principalul dezavantaj. Ar mai putea fi considerat dezavantaj și aspectul lor, însă e un aspect ce ține de gusturi. Mie personal îmi place aspectul sobelor de teracotă, însă cu siguranță sobele din gresie, email sau cele metalice ar avea un aspect mai modern. Totuși, nu știu cât de mult țin căldura cele din urmă, iar acesta este un detaliu important.

Prefer să fac un foc și să fie cald toată noaptea, decât să stau tot timpul lângă sobă. Probabil o voi cumpăra de pe Dedeman, dar sunt destule modele și pe eMag.

2 COMENTARII

  1. Să fii atent la coșu de fum. La sobele astea “portabile” nu știu cum este cu evacuarea fumului, nu m-am uitat în magazin, să le ștudiez. Mă gîndesc că se poate pune și un economizor de căldură, cum am văz’t pe eMag. Sobele de teracotă “clasice” sînt legate la coșul de fum printr-un tub ceramic (cu secțiune pătrată), dar la astea portabile nu știu cum se face evacuarea. Să ne spui și nouă ce cumperi, și apoi cum funcționește, precum și cît ești de mulțumit. Spor !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente