Mâncărurile cărora le duc dorul în noul stil de viață

Zilele trecute am luat o informație tare utilă de la Gabriel Ursan, vizionând acest video despre slăbit. Este vorba despre faptul că nu ar trebui să privesc toată această schimbare doar ca pe ceva temporar, așa cum este regimul sau dieta, ci pe ca pe un stil de viață.

Cel mai probabil că așa îți întipărești în minte ideea că nu trebuie să revii la vechile obiceiuri care te-au făcut să depășești cotele normale ale greutății.

Încă de când mi-am propus că trebuie să scap de kilograme mi-am spus clar și limpede că anumite schimbări vor rămâne veșnic. De exemplu, nu voi mai mânca prăjeli vreodată, zahăr sau pâine. Pentru cea din urmă, poate că voi opta ocazional, iar asta deoarece îmi place să o gătesc.

Altfel spus, cred că m-am pregătit moral oarecum pentru perioada de după atingerea obiectivului de greutate.

Cu toate acestea, noul stil de viață implică în prezent consumul unor alimente cu destul de puține calorii. Alimentele pe care le consum se schimbă destul de rar, așa că apare monotonia. Aceasta este poate cea mai mare provocare.

În plus, aș minți să spun că nu mi-e dor de anumite mâncăruri.

De exemplu, cel mai mult râvnesc după o ciorbă. Eram genul de persoană care găteam câte o ciorbă în fiecare săptămână, așa că nu-mi lipsea ciorba din frigider. Acum îi duc dorul mai mult ca niciodată, însă sunt sigur că le voi relua la un moment dat. Sigur, vor fi mai multe legume decât grăsimi, dar fericirea se va întoarce.

La fel de mult duc dorul brânzeturilor, mai ales celei tip telemea. Este în topul mâncărurilor mele favorite iar la început făcea parte din regim, însă acum a dispărut. Cu siguranță o voi reintroduce în alimentația mea după ce această perioadă de calorii puține va lua sfârșit.

În rezist, tentații au fost destul de puține. Mi-am mâncat orezul la masa de Crăciun plină de fripturi și nu am fost foarte tentat. Berea nu mă mai atrage câtuși de puțin și am descoperit cât de bun poate fi un pahar de vin alb demisec din când în când.

Fastfood-ul nu era o slăbiciune de-a mea, chiar dacă mai păcătuiam uneori cu câte o shaorma, așa că sunt sigur că pot adopta un stil de viață care să nu-mi mai aducă kilogramele în plus de care scap acum.

Sunt multe cărnuri sănătoase de pus pe grătar, nu doar mici și cârnați, chiar dacă vor rămâne în sufletul meu mereu. Mă gândesc chiar ca la un moment dat să experimentez o rețetă proprie a acestor preparate și poate voi obține ceva mai sănătos.

Entuziasmant la toată această treabă e că găsesc ocazional câte ceva de povestit, așa că am materiale pentru blog. Uneori acesta poate fi cel mai mare avantaj al slăbitului: faptul că am despre ce să vorbesc.

Care-s mâncărurile voastre preferate la care v-ar fi greu să renunțați?

Distribuie articolul:

9 comentarii

 1. Eu nu pot renunța la dulciuri, mai ales la cele făcute în casă, cum ar fi plăcinta cu brânză …
  Și eu mi-am propus să slăbesc și chiar am reușit să scap de 7 kg de la începutul lui decembrie până acum (mai trebuie să pierd 5 kg și îmi ating targetul), dar nu am mi-am schimbat dieta prea mult, am umblat doar la cantități și m-am hotărât să fac mai multă mișcare în aer liber.

  • Bune dulciurile făcute în casă. Mă mai bucuram și eu de câte o plăcintă cu telemea în trecut. Ai dat bine jos, 7 kg într-o luna și ceva… nu e puțin.

 2. Eu nu as putea sa stau fara prajeli , fara ciorbe , fara bere in conditiile in care eu trebuie sa alerg prin oras nu as putea adopta o reteta care sa nu ma hraneasca corespunzator .

  Eu pot sa mananc oricata carne , ciorbe , dulciuri ca nu ma ingras deloc , asta cu chestia ca te ingrasi de la mancare , dulciuri sau bere este o teorie falsa pentru mine

   • Stres , griji astia sunt principalii factori , nicidecum mancarea . Eu cel putin mananc mult , carne multa , dulciuri , beau bere si am o viata destul de activa , adica nu prea stau pe acasa , alerg de colo colo , fac efort , fac miscare , car mobila , car materiale de constructii etc …

 3. Nu as renunța la nimic…pur și simplu le consum responsabil și nu am probleme legate de greutate sau alte probleme.

  Important este să nu se exagereze, de acolo apar problemele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.