Am rămas fără nutriționist

Cred că v-am spus deja că, pentru a scăpa de kilograme, am apelat la un băiat care făcea pe nutriționistul. Spun așa nu pentru că nu și-ar fi făcut treaba bine, ci pentru că aparent s-a decis să ia o pauză. Probabil că și-a găsit de muncă, ceva job mai bine plătit, sau pur și simplu nu merită efortul.

Costul era accesibil în comparație cu al altora. Sunt mulți care fac asta, nu știu cât de pricepuți sunt toți. Eu apelasem la el pentru că un prieten a slăbit cu ajutorul său, așa că am zis că trebuie să încerc și eu.

Mi-a făcut omul planul alimentar, am mers cu el o săptămână sau două, am comparat cifrele și dimensiunile apoi s-a făcut altul și tot așa. Astăzi, văzându-mă fără profesor am zis că trebuie să continui pe cont propriu.

În principiu, în aceste 3 luni cât am beneficiat de serviciile sale, mi-am făcut o idee asupra cum ar trebui să arate stilul de viață pe care trebuie să îl abordez pentru a scăpa de kilograme. Așa că îmi propun să continui la fel.

Am luat de la bun început fiecare meniu în parte, am calculat caloriile de la un meniu la altul și am raportat totul la greutatea pe care o aveam atunci. Am mai consumat câteva materiale pe subiect și am decis să merg mai departe cu acest deficit caloric care să îmi asigure pierderea a 0,5 – 1 kg pe săptămână. Se poate și mai mult, dar nu ar fi foarte sănătos.

Voi mai continua o vreme, probabil o săptămână, cu meniul lăsat de nutriționist apoi voi pregăti eu un altul așa cum mă va duce pe mine capul. Voi testa, cel mai probabil, în februarie meniurile mele și voi vedea dacă este ceea ce trebuie. Am încredere că așa va fi.

Dimineață, când am primit vestea, a fost destul de dificil de digerat, ba chiar am privit-o ca pe cea mai grea provocare în drumul meu către greutatea ideală. Cu cât m-am documentat mai mult, m-am convins că nu e chiar așa.

Vă țin la curent, bineînțeles. Urmează curând și articolul despre progres, așa că stați pe aproape.

Distribuie articolul:

15 comentarii

 1. Ce de motivaționale aici. Poți, Bolocan, poți să îi dai un nume mai aproape de al tău domnișoarei.

  E cel mai simplu să slăbești pe criză, n-ai bani, nu mănânci. Simplu.

 2. Te-ai apucat sa faci si sport intensiv cel putin o ora pe zi? Dar sa te transpire bine, nu asa de comprezenta. Ai grija si cu regimurile asta alimentare, unele pot dauna daca nu vin de la specialisti. Eu as renunta la dulciuri, grasimi, bauturi acidulate, paine si as face sport cat de mult posibil. Kiwi dimineata pe burta goala, apa, o cafeluta, apoi pe la 9 ceva ce iti tine de foame, o bucata de carne fara grasime la 12, orez, salata, inca o banana etc, dar in cantitati normale. 1,5l apa minim, iar putin sport sau efort ceva si o sa ajungi pe drumul cel bun.
  Chiar daca trebuie sa slabesti, trebuie sa mananci consistent putin ca sa isi ia organismul tot ceea ce are nevoie. Nu as recomanda sa sacrifici tot din prima.
  Imi pare rau ca nu te urmaresc de mult si nu stiu multe despre tine sau cu ce te ocupi, dar iti urez succes si te sustin sa dobandesti ceea ce ti-ai propus. 😀
  BTW: vezi ca si Marius a facut burta, nu e bun la sfaturi.

  • Mersi frumos, eh, Marius e troll. Așa e el, ne-am obișnuit cu el. :)) Nu apelez la nimic drastic, doar un deficit mai mic de calorii, dar totul spre normal. În rest, consum aproape de toate. Salată, fructe, lactate, carne șamd. Cu sportul încă stau prost, iar asta pentru că timpul e puțin și nu reușesc să mă trezesc de dimineață să frecventez sala. Este timp suficient de acum, bun venit pe aici. Mersi frumos pentru susținere.

Spune ceva

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.